Akın Öztürk, savcılık ifadesinde hakkındaki iddiaları reddetti

Akın Öztürk’ün savcılık ifadesinde hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi.

Ancak Anadolu Ajansı, Öztürk’ün ilk ifadesini, “Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün, FETÖ’nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifadede ‘darbe’ yapmak isteğiyle hareket ettiğini söylediği öğrenildi” şeklinde duyurdu.

Bir süre sonra flaş haberi ‘kaynağından düzelterek’ yeniden yayımlayan Anadolu Ajansı bu kez şu ifadeleri kullandı;

“Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk: “Askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem. Tecrübelerime göre bu askeri darbeye teşebbüsü paralel yapının gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Ancak bu işi TSK içerisinde kimin organize edip gerçekleştirdiğini kestiremiyorum. Benim bu konuda herhangi bir bilgim yoktur. Ben bu yapıya yönelik çok mücadele ettim.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.