Akıl sağlığı krizi davası! ABD’de okullar sosyal medya devlerine kafa tutuyor!

ABD’nin Washington eyaletinde bulunan okullar, dünyada milyonlarca kullanıcısı olan teknoloji devlerini dava ediyor. Aralarında Facebook, TikTok ve Instagram gibi mecraların yer aldığı davada okullar, sosyal medya şirketlerinin gençler arasındaki akıl sağlığı krizinin başrolünde oynadığını düşünüyor.

ABD’nin Washington eyaletinde bulunan Seattle’daki bölgesi devlet okulları, TikTok, Instagram, Facebook, YouTube ve Snapchat’i gençler arasındaki akıl sağlığı krizinden sorumlu tutulmaları için bir dava açtı. Okulların 91 sayfalık şikayetinde, sosyal medya şirketlerinin ürünlerini çocukları hedef alarak kamuoyunda sıkıntı yarattığı belirtiliyor.

‘DAVRANIŞ BOZUKLUKLARININ MÜSEBBİBİ’
Şikayet belgesine göre okullar, gençlerin kötüleşen ruh sağlığı, kaygı, depresyon, düzensiz beslenme ve siber zorbalık gibi davranış bozukluklarından sosyal medya şirketlerini sorumlu tutuyor. Öte yandan okullar, öğrenci yetiştirmeyi zorlaştıran ve okulları ek ruh sağlığı uzmanları işe almak, sosyal medyanın etkileri hakkında ders işlemek ve öğretmenlere ek eğitim sağlamak gibi adımlar atmaya zorlamak istiyor.

Gençlerin savunmasız beyinlerinin başarılı bir şekilde sömürüldüğü belirtilen şikayette, 2009’dan 2019’a kadar, Seattle’daki devlet okullarında “üst üste iki hafta veya daha uzun süre neredeyse her gün çok üzgün veya umutsuz” hissettiğini bildiren öğrencilerin sayısında ortalama yüzde 30’luk bir artış olduğu belirtiliyor.

‘TAHRİBATINIZIN KARŞILIĞINI VERİN’
Okul bölgesi, mahkemeden şirketlere halkı rahatsız etmeye son vermelerini, tazminat ödemelerini ve sosyal medyanın aşırı ve sorunlu kullanımı nedeniyle önleyici eğitim ve tedavi için ödeme yapmalarını istiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.