Akbank Sanat-Sinema&Psikiyatri Seminerleri Programı

Akbank Sanat ve Psikesinema & Psikeart iş birliğiyle düzenlenen Sinema & Psikiyatri Seminerleri “Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri” başlığı ile gerçekleşti.

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. M. Emin Önderin yaptığı seminer dizisi Kasım 2021- Haziran 2022 döneminde Akbank Sanat YouTube kanalında yayınlandı.

Seminer serisinin sonuncusu “Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri: Nefret” başlığı altında “Boys don’t cry” filmi üzerindengerçekleşti.

Yönetmen Kimberly Peirce’ın “Boys don’t cry” filminin konuşulacağı oturumun konuşmacıları ise Prof. Dr. M. Bedir Üstün (Oturum Başkanı), Agâh Aydın, Serdar Soyer, Tülin Özen ve Aslı Aktümen oldu. Oturumda “Nefret ne işe yarar?”,”Düşman kim, nerede?” ,”Kendine acı, ondan nefret etme; oyunculuk ve nefret” ve “Nefretin, öfkenin nedeni: Boys don’t cry” başlıkları konuşmacılar tarafından ele alındı.

“Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri” temalı etkinlik dizisi Vicdan, Affetmek, Yalan, Kibir, Ötekileştirme, Merhamet, Uzlaşma ve Nefret alt başlıklarından oluştu. Belirlenen başlıklar kapsamında seçilen filmler yönetmen, yazar, oyuncu ve psikiyatristlerin katıldıkları tartışma bölümleriyle gerçekleşti.

Serinin tüm bölümleri Akbank Sanat Youtube kanalında yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.