Akaryakıt dağıtım sektörünün 10 yıldır değişmeyen en itibarlı markası OPET

OPET, Türkiye İtibar Endeksi’nde (TİE) bir kez daha “Akaryakıt Sektörü” kategorisinde en itibarlı marka seçildi. 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen araştırmada on yıldır sektöründe en itibarlı marka olma başarısını gösteren OPET, bu konuda ülkenin öncü markası olduğu için aynı zamanda ‘İtibarda İstikrar Ödülü’ne de layık görüldü.

Müşteri odaklı iş stratejisi, yenilikçi çalışmaları, sonuç odaklı ve kapsayıcı sosyal sorumluluk projeleri ile sektöründe fark yaratan OPET, bir kez daha en itibarlı marka seçildi. OPET, Türkiye’nin akademik denetim altında gerçekleştirilen ilk ve tek saha araştırması olan Türkiye İtibar Endeksi’nde (TİE) “Akaryakıt Sektörü” kategorisinde 10’uncu kez en itibarlı marka oldu.

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca yaptığı değerlendirmede, “Son reklam filmimizde de belirtildiğimiz gibi bizim işimiz yollarda görünenden daha fazlası… OPET, bir akaryakıt markası olmanın ötesinde toplumsal sorumluluğunun bilincinde bir marka. İstasyonlarımızdaki yüksek kaliteli ürünlerimiz ve fark yaratan uygulamalarımızla en üstün hizmeti sunmaya odaklanırken ülkemiz için sosyal etkisi yüksek projeler hayata geçiriyoruz. Bu sebeple halk oyu ile istikrarlı başarımızın tescillenmesi ve bu başarıyı 10 yıldır aralıksız devam ettiriyor olmamızın bizim için önemi çok büyük” diye konuştu.

15 bin kişi ile görüşüldü

Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl on birincisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması, Türkiye İstatistik Kurumu’nun “Türkiye Örneklemi” kabul ettiği 26 bölge ve 72 ilde 15 Aralık 2021 – 25 Ocak 2022 tarihleri arasında yaklaşık 15 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Ana ve alt sektörleri ile toplam 34 farklı sektördeki markaların itibar derecelendirmesi yapıldı ve Türkiye’nin itibarlı markaları belirlendi. Türkiye genelinde tesadüfi seçim metodları ile belirlenen 15 bin kişi CATI yani bilgisayar destekli telefonla görüşme yöntemi ile arandı. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bu model Türkiye’nin yapısal özelliklerine uyumlu olarak yeniden düzenlendi.

OPET’in köklü, sağlam bir kurum olma; öncü özellikleri taşıma ve sektöründe lider olma; yeniliklere, teknoloji ve tasarıma önem verme; uluslararası standartlarda ürün ve hizmet sunma ve sevilen markaları sunması, katılımcılar tarafından en beğenilen özellikleri olarak gösterildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.