Akarca’nın mahalle olması gündemde yok

AK Partili Seferihisar Belediye Meclis Üyelerinin Seferihisar Belediye Meclisi’nin gündemine taşıdığı Akarca’nın mahalle olma konusu Seferihisar Belediyesi tarafından önce olumlu karşılık bulmuş daha sonra reddedilmişti. Akarca’nın mahalle olması, bölge sakinlerinin merakla beklediği mayıs ayı Seferihisar Belediye Meclisinin gündemine de alınmadı.

Seferihisar’ın Akarca bölgesinde yaşayan vatandaşların talebi üzerine, Akarca’nın mahalle olması konusu AK Partili meclis üyeleri tarafından şubat ayı Seferihisar Belediye Meclis Toplantısı’nın gündemine taşınmıştı. Konu Belediye Meclisinde olumlu karşılık bulmuş, daha sonra belediye meclisinde reddedildi. Ardından belediye tarafından yapılan açıklamada, Akarca’nın mahalle olmasının mümkün olmadığı ve Tepecik Mahallesi ile Akarca’yı ayırınca Tepecik’in nüfustan dolayı mahalle statüsünden çıkacağı söylendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Akarca bölgesinde yaşayan hemşehrilerimizin hizmetlerden etkin yararlanmak adına haklı bir mahalle olma talebi var. Bu talebi defalarca dile getirdik. Önce olumlu karşılık buldu ve hatta biz de bu konuda çalışıyoruz dendi daha sonra reddedildi. Reddedildiği gerekçeye baktığımızda bu gerekçenin asılsız olduğunu görüyoruz. 5393 sayılı belediye kanunun 3. ve 9. Maddelerine göre Tepecik ve Akarca’nın mahalle olmasında nüfus yönünden herhangi bir engel yok. Kanun da kural da açık, Akarca’nın ihtiyaçları da ortada, biz sonradan ortaya çıkan bu direncin sebebini anlamıyoruz ve merak ediyoruz. Doğrusu bir uçtan diğer uca olan bu fikir değişikliği bizi ve Akarca sakinlerini hem üzdü hem de rahatsız etti. Bu durum Seferihisar Belediyesi’ne dışarıdan müdahale edildiğini alenen ortaya koyuyor. Bir toplantıdan diğerine aynı konu ile ilgili birbirinden tamamen farklı görüş ve tutum sergilenmesi çok ciddi bir yönetim sorunu olduğunu gösteriyor. Akarca’nın mahalle olması hem Tepecik hem de Hıdırlık mahallelerinin de kamu hizmetlerinden daha etkin faydalanmasını sağlayacak. Bu o mahallelerde yaşayan hemşehrilerimizin de memnuniyetini arttıracak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.