Ak Partili Kırkpınar Açıkladı: Yetiştiricilere 4 Kalemde Destek Ödemeleri Başladı

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke geneli başlatılan destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaparak, başta Islah Amaçlı Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Besilik Erkek Sığır, Sürü Yöneticisi Destekleri olmak üzere 4 kalemde İzmirli yetiştiricilere destek ödemesi yapılacağını belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti olarak her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da destekleme yaptıklarına dikkat çekerek,

“Ülkemizin ve İzmir’imizin tarımsal ihtiyacını yerli üretimle karşılaması, çiftçilerimizin daha çok kazanması için, Havza Bazlı Üretimi Destekleme Modeli ve “Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli ile sektöre yönelik doğrudan çözüm stratejileri geliştiriyoruz. Ayrıca sürekli olarak çiftçi ve yetiştiricilerimizi destekliyoruz. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan ödemeler kapsamında İzmir’de Islah Amaçlı Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği desteği (Anaç Koyun-Keçi desteği) kapsamında 12.004.405 TL, Besilik Erkek Sığır desteği kapsamında 7.159.175 TL, Sürü Yöneticisi desteği kapsamında 150.000 TL ve Hayvan Hastalıkları Tazminatı desteği kapsamında 2.152.692 TL destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak hem çiftçinin hem de üreticinin daha fazla kazanması için 2002 yılından beri yapılan çalışmaların artarak devam ettiğini vurgulayan Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son 20 yılda oluşturduğumuz güçlü altyapı sayesinde gıda tedarikinde sorun yaşamayan, kendine yeterlilik oranı yüzde 140 olan bir ülke konumuna geldik. Topraklarımızın verimini artırmak için hükümetlerimiz döneminde yaklaşık 300 milyar liralık su yatırımı yapmak suretiyle 9 bin 989 tesisi hizmete aldık. Cumhuriyet tarihinde yapılan baraj sayısını 2’ye katladık, toplam 47 milyon metreküp su depolanan 654 yeni barajı ülkemize kazandırdık. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey yok. Bu yatırımlar neticesinde 20 milyon dekar araziyi sulamaya açarak sulanan tarım alanımızı 68,5 milyon dekara yükselttik. Böylece çiftçilerimize yıllık 60 milyar lira ilave gelir artışı sağladık. Üretici Örgütlerine tarımsal desteklerden ödenen hizmet bedellerini artırdık, örgütlenmeyi desteklemeye devam ettik. Daha verimli bir hayvansal üretim için mera ıslah çalışmalarına büyük önem verdik, vermeye de devam edeceğiz”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.