AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a büyük kıyak!

AK Parti’li Kozlu Belediyesi, tüm iş yerlerinin kirasına yüzde 10 zam yaparken, yalnızca AK Parti’li Milletvekili Hamdi Uçar'ın iş yerinde indirime gitti. Uçar'ın 14 bin 500 liralık kirası yüzde 65 oranında indirim yapılarak 5 bin liraya düşürüldü. Borçları yüzünden gelirlerine haciz konulan belediyenin böyle bir indirime gitmesi dikkat çekti.

Milli Emlak arazisi üzerinde bulunan belediye dükkanlarını 10 yıllığına ihaleye çıkaran Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tüm iş yerlerinin kirasına yüzde 10 oranında zam yaparken sadece AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın sahibi olduğu Özsüt Kafe&Restoran’ın kirasında indirime gitti. Bektaş, 2018 yılında 14 bin 447 lira olan Özsüt’ün kirasını 5 bin lira muhammen bedelle yeniden Hamdi Uçar’a verdi.

Gazete Duvar’dan Mustafa Özdemir’in haberine göre, işletmesini Hamdi Uçar’ın yaptığı restoran Kozlu ilçe girişinde bulunuyor. Bin 268 metre kare kapalı alanı, 480 metre kare açık alana sahip Özsüt Kafe&Restoran’ı 2012 yılında 7 bin 560 liradan kiralayan Milletvekili Uçar, 2016 yılında 9 bin 965 lira, 2018 yılında ise 14 bin 447 lira kira ödüyordu.

Hamdi Uçar, 29 Haziran 2020’de yapılan ihalede aynı metrekaredeki Özsüt’ü 5 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına yeniden aldı. İhaleye hiç kimse girmediği için sembolik bir artış yapan Milletvekili Hamdi Uçar, 9 bin 447 lira daha az bir kira ile 10 yıl boyunca restoranı işletecek.

BELEDİYENİN PİYASAYA BORCU VAR

Kozlu belediyesinin hesaplarına ise piyasaya olan 330 milyon lira borcu yüzünden haciz konmuş durumda.

Kozlu Belediyesi’ne ait iş yerlerini 2-3 yıllığına ihaleye çıkaran Başkan Ali Bektaş, görev süresinin bitmesine 3,5 yıl kalmasına rağmen 10 yıllık ihale yaptı. İhaleye AK Parti Milletvekili Uçar’dan başka kimse girmedi.

Belediye Encümen Üyesi Şennur Danış, söz konusu ihaleyle ilgili kira indirimi için her hangi bir karar almadıklarını, böyle bir karardan da haberi olmadığını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.