AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar’dan Sanayicileri Ziyaret Etti

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, pandemi sürecinde sağlıkla birlikte ekonomide de başarılı bir imtihan verdiklerini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, beraberinde Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan ile birlikte Bornova’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek, iş insanları ile bir araya geldi. AK Parti olarak ekonomiye değer katan ve ülkenin gelişmesine katkı sunan firmalara destek verdiklerini belirtti. Firmaların, hükûmetin bu teşvikleri sayesinde yurt içinde ve dışında başarı çıtasını sürekli yukarı taşıdıklarını aktaran Kırkpınar, Türkiye’nin, ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdüren sayılı ülkelerden biri olduğuna işaret etti. Pandemi sürecinde ekonomik hayatın durmasına müsaade etmediklerini belirten Kırkpınar, şirketleri üretime, ticarete, istihdama devam etmeleri noktasında teşvik ettiklerini vurguladı.

AK Partili Kırkpınar, geçen yıl elde edilen yüzde 11’lik büyümeyle G20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştiklerine dikkati çekerek, “Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3’lük büyüme kaydettik. Dünyada istihdam azalırken, 31 milyon sınırına dayanarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Temmuz ayı ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 artarak, 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı. 2002 yılında sadece 36 milyar dolar ihracat yapabilen Türkiye’nin, yani bununla şunu söylüyorum; göreve geldiğimiz zaman ihracatımız 36 milyar dolardı. Şimdi nereye 250 milyar dolara ulaştık” diye konuştu.

“Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de İzmir için hayal kuran ve bu hayallerini gerçeğe dönüştürmeye çalışan siz iş insanlarımızı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz” diyen Kırkpınar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Binlerce yıllık devlet geleneğimizden ve Anadolu’daki 1000 yıllık varlığımızdan aldığımız ilhamla ayağımızdaki prangaları birer birer kırarak, ellerimizdeki zincirleri halka halka çözerek, milletimizle gönül bağımızı düğüm düğüm tahkim ederek, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına başladık ve devam ediyoruz. Bizim tek başımıza herşeyi yapmamız elbette mümkün değil. İşte burada siz iş insanlarımıza da çok büyük görevler düşüyor. Biz sizlere destek vereceğiz; sizler de hem istihdama hem de üretmeye ve kalkınmamıza katkıda bulanacaksınız inşallah.”

Kırkpınar ziyaret ettiği işletmelerde çalışanlarla da bir araya gelerek kolaylıklar diledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.