Ak Gıda-İçim Süt Gönüllülerinden Küresel Çevre Temizliği Hareketine Destek

Ak Gıda-İçim Süt, 17 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde düzenlenen küresel çevre temizliğine çalışanlar ve aileleriyle birlikte katıldı. Ak Gıda-İçim Süt gönüllüleri bu yıl aynı anda altı farklı ilde çöp toplayarak sürdürülebilir gelecek için temiz bir doğanın önemine dikkat çekti.

Sivil toplum kuruluşu Let’s Do It! liderliğinde tüm dünyada 190 ülkede gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü sivil çevre hareketine, Ak Gıda-İçim Süt çalışanları ve ailelerinden oluşan 200’den fazla gönüllü katıldı.Ak Gıda-İçim Süt gönüllüleri; İstanbul ile üretim tesislerinin bulunduğu İzmir, Sakarya, Kahramanmaraş, Karaman ve Kırklareli olmak üzere toplam 6 ilde çöp topladı.

Ak Gıda – İçim Süt gönüllüleriyle birlikte İstanbul’da temizlik hareketine katılan Ak Gıda- İçim Süt CEO’su Ali Sözen; şirketin, çevre temizliği ve doğal kaynakların korunmasına ilişkin iş süreçlerine yansıttığı duyarlılığı, çalışanların günlük yaşamlarına ve gönüllülük faaliyetlerine de taşıdığını söyledi. Ali Sözen, “Ak Gıda- İçim Süt olarak sürdürülebilir bir gelecek için doğanın korunmasını, kaynakların verimli kullanılmasını, atıkların azaltılmasını ve geri dönüşümün yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizin odağına aldığımız çevre konusunda yatırımlarımızı artırmaya ve özellikle lojistik faaliyetlerimizde karbon ayak izimizi azaltacak doğa dostu çözümlere yönelmeye gayret ediyoruz. Bu yaklaşımımızı çalışanlarımıza ve ailelerine de yansıtmak ve özellikle çocuklarımızın atıksız ve temiz bir doğanın önemi konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla temizlik hareketinin bir parçası olmalarını teşvik ettik. Bağlı olduğumuz, dünya süt endüstrisinin en büyük şirketi Lactalis’in tüm dünya genelinde çalışanları ve aileleriyle birlikte desteklediği bu küresel çevre hareketine ülkemizde 6 ilde aynı anda katılan tüm gönüllülerimizi, gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaşam sağlama konusundaki duyarlılıkları için kutluyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.