Ajda Pekkan 2019’da en çok kazanan isim oldu

Süperstar Ajda Pekkan 2019’da en çok kazanan isim oldu. Pekkan bir yılda 65 konser verip 2 reklam filminde yer alarak rekor kazanç elde etti.

Fiziğiyle gençlere taş çıkartan Ajda Pekkan, geçen senenin en çok kazanan ismi oldu. Konser başına 200 bin alan Ajda Pekkan, özel gecelerde bu ücreti 600 bin TL’ye kadar çıkarttı.

Bir dondurma ve bir mobilya markasının reklam filminde de rol alan Süperstar, bu projelerden 6 buçuk milyon lira kazandı. Eylül 2020’ye kadar da takvimini dolduran Ajda Pekkan, 50 konserlik anlaşmaya imza attı. Daha önce işiyle ilgili soruları yanıtlayan Ajda Pekkan, “Tüm alt yapılarla ilgilenirim. Müzikle yatar müzikle kalkarım, işimin kölesiyim” demişti.

blank
Ajda Pekkan

AJDA PEKKAN KİMDİR?

Tam adı Ayşe Ajda Pekkan olan sanatçı, 12 Şubat 1946’da İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Rıdvan Pekkan deniz binbaşısı, annesi Nevin Dobruca ev hanımıydı. Babasının görevi dolayısıyla çocukluğu Gölcük’te, Amerikan askerlerinin ailelerinin arasında geçti. Modern bir ortamda ancak ailevi sorunlar arasında geçirilen çocukluk, Ajda Pekkan‘ın gençliğini etkileyen önemli bir dönem oldu.

Şarkıcı olmak için büyük heves taşıyan Çamlıca Kız Lisesi öğrencisi Ajda Pekkan, kardeşi Semiramis’in de desteğiyle 1962 yılında dönemin en popüler gece klubü Çatı’nın sahibi olan İlham Gencer’e ulaştı. İlk olarak seslendirdiği Mina’nın “Il Cielo In Una Stanza” şarkısıyla kendini kabul ettirdiği Çatı gece klubünde Los Çatikos topluluğu eşliğinde bir müddet sahne çalışması yaptı. 1963 yılında bir aile dostlarının teşvikiyle Ses dergisinin, sinemaya yeni yüzler kazandırmak amacıyla açtığı kapak yıldızı yarışmasına katıldı. Ediz Hun’un erkekler dalında birinci, Hülya Koçyiğit’in bayanlar dalında ikinci olduğu yarışmada, birinci seçilen Ajda Pekkan‘ın profesyonel kariyeri böylece başlamış oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.