Afganistan’ın eski bakanı Almanya’da kuryelik yapmaya başladı

Taliban’ın darbe yaparak yönetime el koyduğu Afganistan’da eski İletişim Bakanı Sayed Ahmad Sadaat’ın, 2020 yılında iltica ettiği Almanya’da kuryelik yaptığı öğrenildi.

Silahlı örgüt Taliban’ın 15 Ağustos 2021 günü Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi sonrasında binlerce Afgan çevre ülkelere iltica etmeyi sürdürüyor.

Alman medyasında yer alan habere göre, Taliban işgalinden önceki Afgan hükümetinde İletişim Bakanı olan Sayed Ahmad Sadaat, 2020 yılında Almanya’nın Saksonya eyaletine kaçtı.

Sadaat’ın, Leipzig kentinde Lieferando adlı online yemek teslimatı şirketinde bisikletli kurye olarak çalışarak hayatını sürdürdüğü ortaya çıktı.

GANİ HÜKÜMETİ TARAFINDAN İSTİFAYA ZORLANDI

Yerel basın kuruluşu Leipziger Volkszeitung’a konuştuğu belirtilen Sadaat’ın, “Şu an basit bir hayat yaşıyorum” dediği aktarıldı. Sadaat’ın 2018 yılına kadar, Taliban’ın başkent Kabil’in kontrolünü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kabinesinde yer aldığı belirtildi.

RND’nin (RedaktionsNetzwerk Deutschland) bildirdiğine göreyse, Sadaat’ın görevlerinden biri kırsal nüfus için cep telefonu ağını genişletmekti. Haberde eski bakanın, Gani hükümetinin kendisini 2020’de istifaya zorladığını iddia ettiği belirtiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.