Afganistan’daki depremde ölü sayısı 920’ye yükseldi

Afganistan’ın Paktika eyaletinde 6,1 büyüklüğündeki meydana gelen depremde, 920 kişi hayatını kaybetti. Afet Yönetimi Bakan Yardımcısı Sharafuddin Muslim, ölü sayısının artmasından korkulduğunu bildirdi.

Afganistan’da dün gece yerel saatle 01.24’te 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı başkent Kabil de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildi. Deprem ayrıca, Pakistan’ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi.

Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu. Afgan sosyal medya kullanıcıları depremle ilgili görüntüler paylaşırken, kimi kullanıcılar can ve mal kayıplarının yüksek olabileceği endişesini ifade etti.

Afet Yönetimi Bakan Yardımcısı Sharafuddin Muslim, deprem sonucu en az 920 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. İlk açıklamada bu sayı 155 olduğu duyurulmuştu.

Ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Ocak ayında da Afganistan’ın Badgis vilayetinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.