Adnan Menderes Meydanında Cemaat Rükû’a Eğildi

Merhamet kapılarının sonuna kadar açıldığı, bin aydan daha hayırlısı olan Kadir Gecesi’nde Adnan Menderes Meydanın da bir ilk yaşandı ve cemaat, rükûa eğildi, başlar secdeyle buluştu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Kadir Gecesi programında bir ilke imza atarak Adnan Menderes Meydanında Enderun usulü namaz kılınarak bu anlamlı günde gönülleri birleştirdi.

İstanbul Ayasofya-i Kebir Cami Müezzini Rıdvan Akbaş, İstanbul Fatih Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Kurra Hafızı Emrullah Akbaş, İstanbul Kadıköy Osmanağa Camii İmam Hatibi Abdülkerim Ağcakaya eşliğinde kadire gecesine özel ilahi kaside kuran tilaveti gerçekleştirildi. İlçe halkı mest olup ibadetlerini gerçekleştirdiler.

‘’KABEDE NAMAZ KILAR GİBİ HİSSETTİK’’

Mustafakemalpaşa’da bir ilk olarak tarihe geçen ortak niyetlerle kılınan yatsı ve teravih namazında gencinden yaşlısına herkes seccadesini alıp geldi. Kadir gecesi gibi özel bir gecede tüm Mustafakemalpaşa halkına unutulmayacak bir gece organize eden Mustafakemalpaşa Belediye başkanı Mehmet Kanar ‘’ Yüce Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.’’ Dedi.

‘’Allah başkanımızdan razı olsun, Kabe’de namaz kılar gibi hissettik, bu özel günü anlamlı kılan başkanımız, ilahileriyle gönüllerimize dokunan hocalarımızla namazlarımızı kıldık dualarımızı ettik.’’ Diyen halk gencinden yaşlısına yoğun ilgi gördü. Gecenin değişen havasına bir katkıda Özcan Kolonyalarından geldi. Tüm meydanı özel esanslı kokular sıkarak, tüm ilçenin havasını değiştirdi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar “Bu akşam tarihi bir akşam, bin aydan en kıymetlisi Kadir gecesinde Mustafakemalpaşa’da bir ilk yaşayarak tüm halkımla birlikte namaz kılıp, dualarımızı ettik. Rabbim bu özel geceyi yaşamayı bizlere nasip etti. İstanbul gelen değerli hocalarımızla, ilçe halkımızla muazzam bir gece yaşadık. Bunun onurunu gururunu yaşıyoruz. Çok mutlu olduk Allah inşallah daha nicelerini nasip eder. Tekrardan tüm herkesin kadir gecesi mübarek olsun.’’ Açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.