Adıyaman Besni’de dolu hasara neden oldu!

Adıyaman’ın Besni ilçesinde etkili olan doğu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kırsaldaki ekili tarım arazileri ile bazı vatandaşların araçlarında hasar oluştu.

ADIYAMAN (İGFA) – Adıyaman’ın Besni ilçesinde etkili olan doğu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Adıyaman Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçede hasar tespit çalışmalarının başlayacağı duyuruldu.

Akşam saatlerinde Besni ilçesine bağlı Keysun Ovası başta olmak üzere Ören, Kızılin, İzollu, Yazıbeydilli, Aktepe, Yoldüzü, Camusçu, Hasanlı, Konuklu, Hacihalil, Berete, Karagüveç, Eğerli, Kızılkaya ve Kurugöl köylerinde etkili olan şiddetli dolu yağışı dolayısıyla çok sayıda araç zarar gördü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, fıstık bahçeleri ve tarım alanlarının hasar gördüğü, aynı bölgede bulunan Kargalı Köyü’nde de bir ahırın çatısı delinip 1 hayvan telef olduğu bildirildi.

Dolu yağışı sonrası Adıyaman’da merkeze bağlı Gümüşkaya Köyü’nde de ekili tarım alanları büyük zarar gördüğü belirtilirken, Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerinin ilgili bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Öte yandan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, sosyal medya hesabından ilçesinde yaşanan afete ilişkin görüntüleri paylaşarak, “İlçemizde yaşanan dolu yağışı dolayısıyla ürünleri zarar gören çiftçilerimize ve yağıştan etkilenen hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yüce Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten ve felaketten korusun” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.