Adana Aladağ’daki öğrenci yurdunda çıkan yangın Türkiye’yi yasa boğdu

Adana Aladağ’daki öğrenci yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybetmesi Türkiye’yi yasa boğdu.

Faciayla ilgili son dakika haberleri ise gelmeye devam ediyor. Binanın ahşap olmasının alevlerin hızla yayılmasına neden olduğu belirtilirken, öğrencilerin kurtulmak için çatı katına kaçtıkları ve burada sıkıştıkları öğrenildi.

Adana Aladağ’da, Aladağ Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne ait özel kız yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci 1’i görevli 12 kişi hayatını kaybetti. 22 öğrenci de yaralandı. Türkiye’yi yasa boğan faciayla ilgili detaylar da gelmeye devam ediyor.

AHŞAP FACİAYI TETİKLEDİ

İlk tespitelre göre üst katları ahşah olan binada çıkan yagının elektrik kontaağından çıktığı tahmin ediliyor. Üst katlarda çıkan yagın ahşap yapı nedeniyel hızla yayıldı. Öğrencilerden bazıları kendini camdan atarak kurtardı ancak hayatını kaybedenlerin çoğu çatı katına doğru kaçtı. Burada sıkışan öğrenciler hayatını kaybetti.

Binada yangın merdiveninin bulunduğu ancak öğrencilerin panik nedeniyle merdiveni kullanamadığı tahmin ediliyor. Merdivenin kilitli olduğu için kullanılmadığı da ileri sürüldü. Ancak Adana Valisi Mahmut Demirtaş binada yapılan incelemenin ardından yaptığı açıklamada bu iddiaya cevap vermedi.
Vali, Demirtaş, binada 34 öğrencinin kaldığını söyledi.

Yurtta sadece ortaokul öğrencilerinin değil, lise öğrencilerinin de kaldığı belirtildi

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.