Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Sorumluların yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgelerindeki yıkılan binalarla ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, İhmali, kusuru olanlar ve deprem sonrası ortaya çıkan yıkımlar nedeniyle sorumlu olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki deprem 10 ili yıktı. Deprem sebebiyle 16 binin üzerinde vatandaş yaşamını yitirirken 64 binden fazla da yaralı var. Enkaz altındaki vatandaşlar ise depremin dördüncü gününde halen kurtarılmayı bekliyor.

Öte yandan yeni inşa edilen binaların yıkılması ise tepki topluyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayda sorumluluğu bulunan kişilerle ilgili adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Bozdağ, “Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır. İhmali, kusuru olanlar ve deprem sonrası ortaya çıkan yıkımlar nedeniyle sorumlu olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.