Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararını değerlendirdi. İmamoğlu ve etrafında ona destek veren kimi siyasilerin mağduru oynamayı tercih ettiğini belirten Bozdağ, ” Türk halkı dua eder, destek olur. Ama mağdura yatanı sevmez. Bunlar resmen bu karar nedeniyle mağduru oynayarak, mağdura yatarak Türk halkını aldatabileceğini düşündüler” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin yankıları sürüyor. Kanal 7 canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekrem İmamoğlu ile ilgili yargı kararını değerlendirdi.

İmamoğlu ile ilgili ilk derece mahkemesinin verdiği kararın kesinleşmediğini vurgulayan Bakan Bozdağ, “Sayın İmamoğlu ve etrafında ona destek veren kimi siyasiler mağduru oynamayı ve mağdura yatmayı tercih ettiler. Ama bir şeyi unutuyorlar. Türk halkı mağduru sever. Mağdura dua eder, destek olur. Ama mağdura yatanı sevmez. Bunlar resmen bu karar nedeniyle mağduru oynayarak, mağdura yatarak Türk halkını aldatabileceğini düşündüler” diye konuştu.

‘YARGI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR’
Yargı kararını Adalet Bakanlığıyla ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la irtibatlandıranların büyük bir iftiranın içinde olduklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

“Çünkü yargı bağımsız ve tarafsızdır. Kararlarını da Anayasa, kanun ve hukuka bağlı bir vicdanla dosya ve delil durumuna göre takdir ederler ve mahkeme kararları bildiğiniz gibi kendi içinde de hukuksal denetime tabidir. İşte ilk derece mahkemesi bir karar verdi. Bu istinaf, istinaf karar verirse temyiz denetimine tabidir. Dolayısıyla hukuk içinde verilen kararların kesinleşmesi de kanunların öngördüğü usul ve şekilde olur ve Sayın İmamoğlu’yla hakkında verilen karar ilk derece mahkemesi kararıdır.”

‘BU SÜREÇLE İLGİLİ HERKES KENDİNCE KONUŞUYOR’
Adalet Bakanı olarak yargısal süreçlerle ve yargı kararlarıyla ilgili görüş bildirmeyi doğru bulmadığını ifade eden Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Yargıtay denetimi, istinaf denetimi bunun hukukilik denetimini zaten yapacaktır. Zaten istinaf aynı zamanda vaka denetimi de yapıyor ama Yargıtay sadece hukuki bir denetim yapıyor. Dolayısıyla bu kararın hukukilik denetimi istinaf ve Yargıtay tarafından da yapılacaktır. Şu kadarını söylemekte fayda görürüm. O da şu. Şimdi yargılama niçin yapıldı? Soruşturma niçin açıldı? Ona bakmakta fayda var. Yüksek Seçim Kurulu Başkan ve üyelerine karşı kullanılan ifadeden dolayı yapıldı. Hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı. Sonra da mahkeme Yüksek Seçim Kurulu üyelerine heyet halinde çalışan üyelerine alenen hakaret gerekçesine dayandırarak bir mahkumiyet kararı verdi. Burada kamuoyunda hiçbir şey yok mahkeme böyle bir değerlendirme yaptı havası, algısı da bir yandan oluşturuluyor. Ama mahkemenin kısa karar gerekçesine baktığınızda bu görülüyor. Öte yandan, iddianamede de bu görülüyor. Öte yandan da tabii bu süreçle ilgili herkes kendince konuşuyor.”

‘BÜYÜK BİR MAĞDURİYET ÇIKMIŞ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURDULAR’
Yargı kararlarını herkesin kendine göre değerlendirdiğini belirten Bakan Bozdağ, “Karar açıklandıktan sonra sanki İmamoğlu’na siyasi yasak gelmiş, belediye başkanlığından indirilmiş, karar kesinleşmiş ve ortaya büyük bir mağduriyet çıkmış gibi bir algı oluşturdular. Şimdi karar ayın 14’ünde çıktı, bugün ayın 25’i, Sayın İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevinin başında mı? Devam ediyor. Bu ne zaman siyasi yasakla sonuçlanır? Yargıtay onayladıktan sonra oluşur. Sayın İmamoğlu belediye başkanlığından alınmış, hapse konulmuş gibi büyük algı operasyonuyla karşı karşıyayız” dedi.

‘TÜRK HALKI MAĞDURA YATANI SEVMEZ’
İmamoğlu ve etrafında ona destek veren kimi siyasilerin mağduru oynamayı tercih ettiklerini söyleyen Bozdağ son olarak şunları söyledi:

Bir şeyi unutuyorlar. Türk halkı mağduru sever. Mağdura dua eder, destek olur. Ama mağdura yatanı sevmez. Bunlar resmen bu karar nedeniyle mağduru oynayarak, mağdura yatarak Türk halkını aldatabileceğini düşündüler. Buradan kendilerince çünkü ’çak’ derken, ’yeni başladık’ derken, kucaklaşırken baktığınız zaman bütün bunların hepsi bu mağduriyet istismarındaki samimiyetsizlikleri de paçalarından aşağı doğru adeta akıyor. Yani mağduriyeti istismar etmeyi dahi beceremediler. Ya istismara kalktılar çok net halk gördü. O yüzden karardan sonra vatandaşın fikrinin değişmesinin biraz bir müddet sonra değişmesine baktığınızda burada görülen şey halk Sayın İmamoğlu ve etrafındakilerin mağdura oynadığını gördü. Mağdura yattığını gördü. Kendini aldatmak için bir sürü iş yaptığını gördü. Orada kırmızı kartını çıkardı; ben mağduru severim, mağdura oynayanı sevmem dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.