Acer, Earthion Sürdürülebilirlik Misyonunun Kilometre Taşlarını Acer Green Day’de Paylaştı

  • Acer, daha fazla iş ortağını ve tedarikçiyi Earthion misyonuna katılmaya ve birlikte çevre üzerindeki olumlu etkileri artırmaya davet ediyor.
  • Acer, CDP Tedarik Zinciriniüç tedarikçi katmanına genişletiyor.
  • Şirket, karbon ayak izini azaltmaya ve sürdürülebilir yaşamı teşvik etmeye yardımcı olacak yenilikçi akıllı şehir çözümleri planlıyor.
  • Acer, 21-Day Challenge programı ile günlük hayattaki çevreci alışkanlıkları yaygınlaştırmayı hedefliyor.
  • Acer, dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, monitörler, projeksiyon cihazları, aksesuarları içeren çevre odaklı Vero serisini Chromebook Vero 514 ile genişletti.

Acer yaptığı açıklamayla çevre sorunlarının tüm dünya için giderek daha acil hale geldiği günümüzde, daha fazla iş ortağını ve tedarikçiyi, çevreye zararlı etkileri azaltmak için güçlerini birleştirmeye ve döngüsel bir ekonomiye geçiş yaparak değerli kaynakları korumaya davet ettiğini duyurdu. Şirket, iklim değişikliğinin tetiklediği dünya çapında artan sayıda doğal afetle birlikte, acil sorunları ele almak için yapıcı ve kolektif eylemlere ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Acer’a göre bu noktada tüm sektörün bir araya gelerek hayata geçireceği eylemlerin çevreye olumlu etkisinin daha fazla olacağını belirtmekte fayda var. Thomson Reuters Vakfı’nagöre, 1,5 santigrat derecelik ısınma sınırını korumak ve iklim değişikliğinin gezegene ve sakinlerine olan zararlı etkisini en aza indirgemek amacıyla son 10 yılda biriken karbon kirliliğini azaltmak için 2022’de iklim ve doğa sorunlarına yönelik çabaların iki katına çıkarılması gerekecek. Konunun aciliyetine vurgu yapan Acer, daha fazla işletmeyi yeşil harekete katılmaya çağırıyor ve Acer Green Day’de iş ortakları, tedarikçileri ve Acer çalışanları ile birlikte hayata geçirdiği çevresel sürdürülebilirlik çabalarındaki gelişmeleri her bir bireyin üzerine düşeni yapması için tüm dünyaya ilham verme umuduyla paylaşıyor.

Acer sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını 10 yıldan uzun bir süredir kararlılıkla sürdürüyor. 2008 yılından bu yana, tedarik zincirinin çevresel etkilerini yönetmek için CDP’nin küresel kamuoyu aydınlatma sistemini benimseyen Acer, sistemi üç tedarikçi katmanına genişletiyor. Acer, 2013 yılında dizüstü bilgisayar ambalajlarının geri dönüştürülmüş içeriğini önemli ölçüde artırmaya başladı. Şirket, 2017’de dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için öncülük ettiği küresel girişim olan ve şirket kültürüne yeşil bir felsefe yerleştirmek üzere dünya çapında 70’in üzerinde çalışanın katıldığı Project Humanity’i başlattı.

Acer 2021’de çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) taahhüdüyle Earthion programını başlattı ve başta enerji olmak üzere, ürün ve ambalaj tasarımı, üretim, lojistik ve geri dönüşüm konularına odaklanarak çevre dostu girişimleri tedarik zinciri ekosistemine dahil etmek için tedarikçiler ve iş ortakları ile yakın bir şekilde çalışmaya başladı. Ürün tasarımından üretime kadar bu süreçlerin arkasındaki çevresel etkilerin farkında olan Acer, Earthion projesinin arkasındaki itici gücün her üyenin karşılıklı iş birliğinin çevre üzerinde etkili bir şekilde olumlu bir etki yaratabileceğine olan inancı olduğunun altını çiziyor.

Acer bu çabalarının bir sonucu olarak müşterilerine daha çevreci seçenekler sunmak için çevreye duyarlı cihaz serisi Vero ürün ailesini 2021’de piyasaya sürdü. Çevre dostu ve geri dönüştürülmüş malzemelerin bir araya geldiği Vero serisi, malzeme tüketimi ve genel atığı azaltarak cihazların kullanım ömürlerini uzatmak üzere tasarlandı.

Sorumlu Üretim ve Lojistik Sistemleri

Üretim süreçlerinin çevre üzerindeki etkileriyle mücadele etmek için Acer, atık yönetim sistemlerini geliştirmek için iş ortakları Compal ve Quanta ile iş birliğini hızlandırdı. Acer, üretim hattında plastik poşet kullanımını azaltmaktan tedarikçilerin üretim sistemine sürdürülebilirliğe yönelik değişiklikleri dahil etmeye kadar, daha sorumlu üretim ve lojistik süreçleri oluşturmak için ortakları ve tedarikçileriyle birlikte çalışıyor.

Palet paketleme sürecinde kullanılan fazla güvenlik bandının ortadan kaldırılması, lojistik sisteminde geri dönüştürülemeyen atıkların azaltılmasına yardımcı olmak için yapılan değişikliklerden biri olarak dikkat çekiyor. Paket güvenlik seviyelerini doğrulamak için yapılan test ve değerlendirmelerden sonra Acer, 2023’te Londra – New York arası yaklaşık mesafe olan yaklaşık 5 bin 500 km’lik bant tasarrufu sağlaması beklenen monitör sevkiyatlarından gereksiz güvenlik bantlarını çıkarmayı başardı.

Acer’ın taşımacılık faaliyetleri için geliştirdiği karbon hesaplama sistemi, özellikle yük taşımacılığı ve lojistik endüstrilerinin küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık 10’unakatkıda bulunduğundan, şirketin yeşil enerji vizyonu doğrultusunda attığı kritik adımlardan bir diğeri oldu. Acer’ın ulaşımdan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını ölçmek ve raporlamak için birleşik bir yaklaşım sunduğu bu sistemin dünya çapında uygulanması ön görülüyor.

Çevre Bilincine Sahip Vero Ürün Ailesi

Acer, kullanılmamış plastik ve atık üretiminden kaynaklanan kirliliği azaltmak için kasası 30 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) plastik ve klavye tuş kapakları 50 PCR plastik ile üretilen ilk yeşil bilgisayar olan Aspire Vero dizüstü bilgisayarla başlayan Vero serisini piyasaya sürdü. Kullanım ömrünü uzatmak için onarım veya yükseltme süreçleri basitleştirilerek tasarlanan cihaz bu sayede performanstan ve kaliteden de ödün vermiyor.

Acer bugün duyurduğu, Vero ürün ailesinin en yeni üyesi olan Acer Chromebook Vero 514 ile ticari dizüstü bilgisayarlar, monitörler, projektörler, masaüstü bilgisayarlar, aksesuarlar ve daha fazlasını içerecek şekilde genişleyen ürün portföyünde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımının sınırlarını zorluyor.

Aspire Vero’nun ambalajı da birden fazla ürün hattını, cihaz boyutunu ve ambalaj bileşenlerini kapsayan bir tasarım sistemine uygun olarak sıfırdan yeniden tasarlandı. Ambalaj tasarımı alanında Red Dot Markalar ve İletişim Tasarımı ödüllerinin sahibi olan kutu, 80-85 oranında geri dönüştürülmüş kâğıttan yapılmış ve adaptör koruması için kağıt kılıflar kullanılarak plastik torbalama azaltılmıştır. Ayrıca laptop çantası ve klavye arasındaki tabaka 100 geri dönüştürülmüş PET’ten (polietilen tereftalat) yapılmıştır. 100 geri dönüştürülebilir olan iç ambalajı, cihaz açılıp kurulum yapıldıktan sonra da tamamıyla yeniden kullanılabiliyor. Kullanıcılar sadece birkaç adımla iç ambalajı ayarlanabilir bir dizüstü bilgisayar sehpasına dönüştürebiliyor.

Sürdürülebilirlik, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı ve ürün dayanıklılığı arasında bir denge kurmak sektörün en fazla zorlandığı konuların başında geliyor. Acer, Vero serisinde Golden Arrow, Shin Shin, Sun Young, Quanta ve Wistron dahil olmak üzere birlikte çalıştığı tasarımcılar ve iş ortaklarıyla, dayanıklılık ve sağlamlıktan ödün vermeden daha çevre dostu malzemeler kullanmak amacıyla yenilikçi yollar bulmak için özenle çalıştı. Tüm bu çabalar dahilinde şirket, 2025 yılına kadar temel ürünlerine 30’a kadar PCR plastik içeriği ekleme hedefine yaklaşırken, gelecekteki ürünlerinin geliştirmeleri için yeni ve daha çevre dostu malzemeler aramaya devam ediyor.

Kaynaklardan Tasarruf Sağlayan Akıllı Şehir Çözümleri

Daha çevre dostu ürün tasarımları geliştirme misyonuyla hareket eden Acer, kaynak israfını azaltan, daha verimli ve sürdürülebilir yaşam tarzları yaratan akıllı şehir çözümleri üzerinde de çalışıyor. Acer, dünya çapında birçok şehirde, sürücülerin yolda boşa harcadığı zamanı ve enerji tüketimini etkin bir şekilde azaltmak için alanlar bulmasına yardımcı olan ve böylece trafiği ve karbon emisyonlarını azaltan akıllı bir yol kenarı park etme ve EV şarj çözümünü hayata geçirdi. Acer ayrıca su tasarrufu yapmak, hava kalitesini takip etmek ve çevre için genel koşulları iyileştirmek amacıyla akıllı çözümler geliştiriyor.

Hedef: 2035’e kadar 100 Yenilenebilir Enerji Kaynağı

Acer Grubu RE100 girişimine 2021’de katıldı ve 2035’e kadar 100 yenilenebilir enerji kaynağı sağlama sözü verdi. “Earthion” platformunu başlatmanın ve CDP’nin küresel bilgilendirme sistemini benimsemenin yanı sıra, Acer operasyonları 2011 gibi erken bir tarihte yeşil enerji kullanmaya başladı. Şirket bazı noktalarda kendi enerjisini üretmek için güneş panelleri kuruyor. 2020 yıl sonu itibarıyla dünya çapında 30’dan fazla ülkedeki Acer ofisleri 100 yenilenebilir enerji kullanırken, Acer Grubu tarafından kullanılan enerjinin 45’inin yenilenebilir olması dikkat çekiyor.

Acer, sürdürülebilirlik konusunda gerçek bir fark yaratmak için küresel çapta tüm dünyanın elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyor. Acer, tüketicilere daha çevre dostu ürünler seçme fırsatı sağlamanın yanı sıra, düşük karbonlu ve döngüsel bir ekonomiye geçiş yolculuğuna katılmaları için de işletmelerin elini güçlendirmek istiyor.

Acer, Green Day’de, Earthion misyonunun bir parçası olarak çalışanlarını her gün yeşil enerji odaklı eylemler yapmaya teşvik etmek ve çevre konusundaki duruş ve eylemleri bir alışkanlık haline getirmeleri için “21 Day Challange’ı başlattı. Bu proje Acer’ın iş ortakları ve tedarikçilerinin yanı sıra tüketicileri de kapsayacak şekilde genişliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.