AB’nin Rusya’ya yönelik 10. yaptırım paketi onaylandı

Rusya’nın Ukrayna işgali ikinci yılına girerken, AB’nin Rusya’ya yönelik 10. yaptırım paketi onaylandı. AB’den yapılan açıklamada, “Üye ülkelerle birlikte Ukrayna’nın savaşı kazanmasına yardımcı olmak için şimdiye kadarki en güçlü ve geniş kapsamlı yaptırımları uyguluyoruz” denildi.

24 Şubat 2022’de başlayan Rusya’nın Ukrayna işgalinin ikinci yılına girmesiyle, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketi onaylandı. 10. yaptırım paketini hayata geçiren AB, üye ülkelerle uzun süren görüşmelerin ardından yaptırımları açıklarken, “AB üye devletleri birlikte Ukrayna’nın savaşı kazanmasına yardımcı olmak için şimdiye kadarki en güçlü ve geniş kapsamlı yaptırımları uyguladılar. AB, Ukrayna ve Ukrayna halkı ile birleşiyor. Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulunuldu.

11 MİLYAR EUROLUK PAKET
Yeni yaptırım paketinde çift kullanım ve teknoloji ürünlerine daha sıkı ihracat kısıtlamaları getirdiği belirtilirken, bunun savaşı destekleyen, propaganda yayan veya Rusya’ya savaşta kullanılan insansız hava araçları teslim eden kişi ve kuruluşlara yönelik kısıtlayıcı tedbirler içerdiği söylendi. Paylaşımda, AB’nin ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğine işaret edildi.

Yaptırımların bütün detayları açıklanmazken, AB Komisyonu’nun geçen hafta hazırladığı yaptırım paketi, Rus ekonomisini kritik teknoloji ve sanayi ürünlerden mahrum bırakmak için 11 milyar euroyu aşan miktardaki ürüne ihracat yasakları içeriyor.

Elektronik, özel araçlar, makine ve motor parçaları, kamyon ve jet motorları için yedek parçalar gibi ürünleri içeren paket, inşaat sektörünün Rusya ordusuna yönlendirilebileceği anten veya vinç gibi ürünleri de hedef alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.