ABD’nin en büyük spor organizasyonuna Beyonce damga vurdu

ABD’nin en büyük spor organizasyonuna Beyonce ve ‘Vahşi Atlar’ damga vurdu

ABD’nin en büyük spor organizasyonu olan Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi Super Bowl’da kazanan “Denver Broncos” oldu. Bronco, ABD taşrasındaki vahşi atlara verilen isim. Denver takımı da bu atları maskot olarak kullanıyor.

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen mücadelede, Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) bu sezonki en başarılı müdafaa takımı olan Denver Broncos, sezonun en başarılı hücum takımı Carolina Panthers’ı 24-10 yendi. Bahislerde Broncos’un galibiyeti 1’e 8 veriyordu.

Superbowl

Organizasyonun 50’nci yılı olması nedeniyle, maçın başlamasından önce geçmiş yıllardaki Super Bowl müsabakalarında MVP seçilen oyuncular sahaya davet edilirken, Lady Gaga’nın Amerikan ulusal marşını söylemesi stadyumdaki seyircilerden alkış aldı.

Devre arası şovunda Coldplay, Beyonce ve Bruno Mars gibi dünyaca ünlü sanatçılar çoşkuyla izlendi.

California eyaletinin Santa Clara kentinde bulunan Levi’s Stadyumu’nda oynanan mücadede, galibiyette önemli katkıda bulunan savunma oyuncusu Von Miller, Super Bowl 50’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

NFL efsanesi olarak kabul edilen 40 yaşındaki Manning, ikinci Super Bowl zaferine ulaşırken, kariyerindeki 200’üncü galibiyeti yaşayarak da lig tarihinde en fazla maç kazanan oyuncu unvanını elde etmiş oldu.

beyonce

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.