ABD’de yollardaki beyaz bisikletlerin anlamı

Amerika Birleşik Devletleri’nde yol kenarlarında içeklerle bezeli beyaza boyanmış bisikletlerin çok duygusal bir anlamı var.

Sema BAYRAKTAR / ABD İGFA– Bisiklet kullanımının çok yaygın olduğu Amerika’da bazı bisiklet kullanıcıları dikkatsiz sürücülerin kurbanı oluyor. Amerika’da yol kenarlarında sıkça rastlanan beyaz bisikletler, bisiklet kazalarını hatırlamak için kullanılıyor.

Ölümle sonuçlanan bu kazaları protesto etmek adına, ‘ghost bike’, ‘ghost cycle’ veya ‘white cycle’ adı verilen bu bisikletler, kaza geçirenleri hatırlatmak için yollara konuluyor.

Hayatını kaybeden kişi ‘melek oldu’ demek için çoğunlukla kaza geçiren bisikletin kendisi kullanılarak beyaza boyanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.