ABD’de yeni korkutucu gelişme

Koronavirüs salgınında dünyada en kötü rakamlara sahip olan ABD’de yeni korkutucu gelişme ise gençler arasında yükselen vaka sayıları. Özellikle güney eyaletlerinde 20-30 yaş grubunda ‘agresif’ şekilde yayılan enfeksiyonun ebeveynler ve diğer aile büyüklerine bulaşma endişesi var.

ABD’li yetkililer ülkede normalleşmeyi başlatan Florida, Güney Carolina, Georgia, Teksas ve diğer eyaletlerdeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısındaki artışa dikkat çekti.

Florida Valisi Ron DeSantis, vakaların radikal bir şekilde 20’li ve 30’lu yaşlarda gençlerde yoğunlaşmaya başladığını söyledi. DeSantis, test sonucu pozitif çıkan gençlerin çoğunlukla asemptomatik vakalar olduğunu söyledi. Uzmanlar Florida’daki vaka artışına karşı uyararak ABD’de koronavirüsün merkez üssünün Florida olabileceği uyarısında bulundu. Eyalette günlük vaka sayıları 4 binin üzerinde gelmeye başladı. Güney Carolina eyaletinde de sağlık yetkilileri 30 yaş altı insanlarda pozitif test sonuçlarının arttığını söyledi. Eyaletin toplam vakalarının yüzde 18’inin 21 ve 30 yaş arasında olduğu belirtildi. Güney Carolina Sağlık ve Çevre Kontrolü Departmanı’ndan Dr. Brannon Traxler, “Bu artış gençlerin ve genç yetişkinlerin Kovid-19’a bağışıklığı olmadığının bir göstergesi” dedi. Bir başka güney eyaleti Georgia’nın en büyük hastanesinde görevli Dr. Robert Jansen ise, “Rahatsız edici bir trend var. Bu da gençlerin sadece enfekte olmaları değil ama hastalığı ebeveynlerine ve diğer aile büyüklerine bulaştırma ihtimalleri” ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.