ABD’de Kovid-19 yakalanan ilk köpek öldü

ABD'de koronavirüs teşhisi konulan ilk köpek olarak bilinen Buddy öldü. Aynı zamanda kanser olan Buddy'nin koronavirüs (corona virüs) nedeniyle bağışıklığının zayıflayıp zayıflamadığı araştırılıyor.

ABD’de koronavirüs salgınına yakalanan ilk köpek olarak bilinen Buddy isimli Alman kurdunun 11 Temmuz’da öldüğü belirtildi. Aynı zamanda kanser olan Buddy’nin tam olarak ölüm nedeni ise henüz belli değil.

Kanserin Buddy’yi koronavirüse daha duyarlı hale getirip getirmediği ya da Kovid-19’un hastalanmasına yol açıp açmadığı henüz netlik kazanmadı.

blank

NE OLMUŞTU?

7’inci yaşına basmadan önce Nisan ayı ortalarında nefes darlığı çekmeye başlayan Buddy’ye, 6 hafta sonraki veteriner kontrolünde koronavirüs teşhisi konmuştu. Daha sonra köpeğin sağlık durumu inceleme altına alınmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.