ABD’de artan yumurta fiyatları dalga konusu oldu

ABD’de artan yumurta fiyatları, sosyal medyada esprilerle eleştirildi. Fiyatların 8 dolara tırmanmasından yakınan bir Twitter kullanıcısı, “Öyle görünüyor ki paskalyada yumurta yerine patates boyayacağız” ifadelerini kullandı.

ABD Tarım Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, Şubat 2022’deki kuş gribi salgını yaklaşık 58 milyon tavuğu etkiledi. Business Insider’da yer alan bir habere göre, kuş gribinden etkilenen tavukların yüzde 90 ila yüzde 100’ü birkaç gün içinde ölüyor. Sonuç olarak, yumurta dahil kümes hayvanı ürünleri alışveriş yapanlara daha pahalıya mal oluyor.

ABD’de yumurta fiyatı Kasım ayında, 2021’in aynı ayına göre yüzde 49 artış gösterdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “Bu ay mortgage ödemesi mi yapacağım yoksa bir karton yumurta mı alacağım, karar veremedim” diye yazdı.

Ocak ayı itibariyle, 18 adet ekstra büyük beyaz yumurtanın Walmart’ın internet sitesinde 7,52 dolar olduğu bildirildi. Washington Post’un bildirdiğine göre, Kaliforniyalı müşteriler yalnızca bir düzine yumurta için yaklaşık 7,37 dolar ödüyor.

American Egg Board başkanı Emily Metz, Washington Post’a verdiği demeçte, yumurta fiyatlarının ne zaman düşeceğinin belli olmadığını, ancak tavukların kuş gribinden eskisine göre daha çabuk iyileştiğini bildirdi. Metz, “2015’te tavukların tekrar yumurtlaması yaklaşık dokuz ay sürmüştü; şimdi yaklaşık altı ay sürüyor. 2022’de etkilenen çiftliklerin çoğunda yeniden yumurtlamalar ve tedarikler çoktan başladı” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.