ABD Donanması, TikTok kullanımını yasakladı!

TikTok, 2019’un en çok konuşulan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Çin çıkışlı sosyal ağ, artan popülaritesinin yanı sıra ilginç politik olaylarla da kendisinden bahsettiriyor. Bu politik olaylara bir yenisi daha eklendi. ABD Donanması, mensuplarına dağıttığı cihazlarda TikTok kullanımını yasakladı.

Yasak için resmi bir gerekçe gösterilmiş değil. Donanma yetkilileri askerlerden “kişisel bilgilerini koruma” konusunda özen göstermelerini gerektiğini belirtti.

TikTok’un karşılaştığı bu durum “sürpriz” olarak nitelemek pek mümkün değil. ABD’de resmi makamların “Çinli” olmasından dolayı TikTok’a şüpheyle yaklaştığı biliniyor. Amerikan istihbarat kuruluşları, TikTok’u Çin’in amaçlarına hizmet eden bir araç olarak değerlendiriyor.

TikTok ABD Donanması’nın kararı konusunda sessiz

TikTok’un kullanıcılarının kişisel verilerini Çin’de resmi makamlara aktardığı konusunda bir kanıt bulunmuyor. Ancak bu ABD Donanması için pek önemli gibi görünmüyor. Hâlihazırda Çin’in TikTok’un uluslararası kullanıcıları tarafından verilen mesajları bile “şekillendirdiği” iddiası daha büyük bir endişe gibi görünüyor. TikTok’un Çin’deki baskı ve sansürü temize çıkaracak bir araç olarak kullanıldığı da servise eleştirel yaklaşanların dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor.

TikTok’un sahibi ByteDance’ten henüz ABD Donanması’nın aldığı kararla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Şirket daha önce yaptığı açıklamalarda ABD’deki operasyonunun Çin’deki operasyonundan bağımsız bir şekilde yürütüldüğünü belirtmiş ve Çin hükümeti için casusluk yaptığı iddiasını reddetmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.