ABD Başkanı Donald Trump’ın psikolojik geçmişini anlatan kitap rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın yayını durdurmak isteyip, başarılı olamadığı yeğeni Mary L. Trump’ın amcası aleyhine ciddi iddialara yer verdiği kitabı ilk günde 950 bin satarak yayınevinin bugüne kadar bir günde en çok sattığı kitap oldu.

Başkan Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un kitabından sonra yayını durdurmak istediği vefat eden erkek kardeşinin kızı Mary Trump’ın yazdığı “Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı” adlı kitap, yayıncı Simon & Schuster’in ilk gün satış rekorunu kırdı.

Trump ailesinin işleyişiyle ülkenin işleyişi arasında paralellikler gördüğünü dile getiren psikolog Mary Trump kitabında, amcasının “çocukluğundan beri devam eden kibir ve kasti cehaletinin bugün tüm ülkeyi tehdit ettiği” iddiasında bulunuyor.

blank

“Asi yeğen” Trump’ın eseri günümüzde dünyanın en güçlü makamında oturan bir kişinin tekil aile dinamiğini anlamak isteyen herkes için kültürel bir fenomen ve okunması gereken bir kitap haline gelirken, kitabın, seçimini baştan yapmış Trump’ın bilinen taraftarlarının Başkanlık seçiminde kararını değiştirmesi beklenmese de kararsız seçmenler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Yayıncı S&S’nin daha önceki rekor satışı da Başkan Trump’la ilgili olan Bob Woodward’un yazdığı “Korku: Trump Beyaz Saray’da” adlı kitap Eylül 2018 tarihinde satış öncesi ve ilk gün satışlarındaki toplam 750 bin satış rakamına ulaşmıştı.

Tüm yayınevleri arasında kitap satış rekorlarında ise Dan Brown’un ​​”Kayıp Sembol” adlı romanı 2009’un ilk gün satışlarında 1 milyona ulaşırken, 2007 yılında J.K. Rowling’in en çok satan “Harry Potter” serisinin yedinci ve son kitabı “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları” da piyasadaki ilk gününün sonunda 8 milyon 300 bin satmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.