ABD Başkanı Biden: Acil durum ilanı için hazırız

ABD Başkanı Biden, elektrik kesintilerinin olumsuz etkilediği Teksas’ta acil durum ilanı için hazır olduklarını söyledi. Biden, Teksas’ı ziyaret edecek.

ABD’nin Teksas eyaleti kar fırtınası sonrası felaketle boğuşuyor. Vatandaşlar temiz suya erişemiyor, gıda stoklarıyla ilgili çağrılar yapılıyor.

BIDEN: ACİL DURUM İLANI İÇİN HAZIRIZ

ABD Başkanı Joe Biden, dondurucu soğukların sebep olduğu elektrik kesintilerinin olumsuz etkilediği Teksas eyaletinde, yardımlara daha fazla federal fon aktarmanın önünü açacak acil durum ilanı için hazır olduklarını söyledi.

BIDEN TEKSAS’I ZİYARET EDECEK

Biden, yardımların önüne geçmemesi koşuluyla Teksas’ı ziyaret edeceğini de sözlerini ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden’ın, ekibine Teksas’ta acil durum ilanı için çalışmaları hızlandırması yönündeki talebini doğruladı.

blank

Psaki aynı zamanda Houston, Austin ve Dallas gibi Teksas’ın büyük şehirlerinden bazılarının belediye başkanlarıyla da devlet kaynaklarına erişimlerini sağlamak için temas halinde olduklarını belirtti.

ABD genelinde soğuk havalar sebebiyle 60 civarında insan hayatını kaybetti. Çoğu kişi, trafik kazalarında, evlerinde ya da arabalarında karbonmonoksit zehirlenmesinden ötürü yaşamını yitirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.