ABD, Almanya, İran ve Azerbaycan Ankara’da Rus Büyükelçisine düzenlenen suikastı kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Ankara’da Rus büyükelçisine düzenlenen suikast konusunda ABD’li yetkililerin bilgilendirildiğini söyleyerek, “kaynağı kim olursa olsun, bu şiddet eylemini kınıyoruz,” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü Ned Price, “ABD hükümetinin düşünceleri ve dualarının, Karlov’un ve diğer kurbanların aileleriyle olduğunu” söyledi. “Rus hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz” diyen Price, “Rusya ve Türkiye’nin terörün her türlüsüne karşı durma kararlığında, onlarla birlikte olduklarını” ifade etti.

Birleşmiş Milletler de saldırıyı kınadı, BM Sözcüsü Stephane Dujarric, “Bir büyükelçiye yapılan bir saldırı hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Faillerin adalet önüne çıkarılmasını ümit ediyoruz” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray’dan Ankara saldırısına kınama

Beyaz Saray, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrei Karlov’un ölümü, iki kişinin de yaralanması ile sonuçlanan Ankara saldırısını sert bir dille kınadı. ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, ‘ABD, Rus Büyükelçi Andrei Karlov’un ölümü, başkalarının da yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı en sert biçimde kınamaktadır. Dualarımız ve düşüncelerimiz, Büyükelçi Karlov’un ailesi ve sevdikleriyle birliktedir. Rusya yönetimime de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Diplomatik temsilcilere yönelik böyle hain bir saldırı kabul edilemez.Terörle, terörün her türlüsüne karşı mücadelede Rusya ve Türkiye ile olan işbirliğimizi sürdüreceğiz’ dedi.

Almanya, Rus Büyükelçisine suikastı kınadı

Almanya, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da suikasta uğramasını kınadı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara’da Rus Büyükelçisine yönelik saldırı çok üzücü bir haber. Federal Hükümet bu anlamsız saldırıyı en ağır şekilde kınıyor” ifadelerini kullandı.

İran, suikastı kınadı: Ülkeler arasında ihtilaf yaratmayı amaçlıyorlar

Ekber Karabağ / Tahran, 19 Aralık (DHA) – İran Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesini şiddetle kınadı.
İran Dışişleri Bakanlığı sitesinde Bakanlık Sözcüsü Behram Kasımi imzasıyla yer alan açıklamada, “Bu eylem, radikal ve tekfiri gruplara bağlı teröristlerin, herhangi bir uluslararası değer ve hukuku tanımadıklarını göstermiş oldu. Onlar, ülkeler arasında ihtilaf yaratmak ve bölgede daha fazla istikrarsızlık oluşturmak amacıyla bu tip vahşi eylemlere başvurabiliyorlar” ifadelerine yer verildi.

Rus halkı ve devleti ile hayatını kaybeden diplomatın ailesine başsağlığı dileyen İranlı Sözcü, “Terörizmin tek çaresi devletlerin ve milletlerin çifte standart uygulamadan, dayanışma ve birliktelik içinde olmasıdır” dedi.

Azerbaycan Dışişleri: Saldırı, Rusya ve Türkiye’nin terörle mücadele azmini artıracak

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rus Büyükelçinin öldürülmesinin ardından yazılı bir açıklama yaparak, ‘‘Rusya Federasyonu’nun Türkiye’deki Büyükelçisi Andrey Karlovun öldürülmesi ile sonuçlanan terör olayını şiddetle kınıyoruz” ifadesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bu facia ile ilgili merhumun ailesine, yakınlarına ve Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndaki tüm çalışma arkadaşlarımıza derin hüzünle başsağlığı diliyoruz. Bu terör olayının kapsamlıca araştırılıp suçluların cezalarını alacağına emin olduğumuzu bildiriyoruz. Azerbaycan kesin şekilde inanıyor ki, Büyükelçi Andrey Karlov’a karşı işlenmiş terör eylemi, Rusya ve Türkiye’nin terörizme karşı mücadelede azmini, işbirliğini ve ortak çabalarını daha da güçlendirecek. Azerbaycan terörizmin tüm şekil ve tezahürlerini kesin şekilde kınıyor” denildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.