AB Delegasyonu’ndan Demet Akalın’a yangın söndürme uçağı cevabı

Avrupa Birliği Delegasyonu Demet Akalın’ın uçak sorusuna cevap verdi. Türkiye’nin orman yangınları için AB’den talep ettiği uçakların akıbetini soran Demet Akalın’a Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu cevap verdi.

Demet Akalın, Twitter’dan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na yardım uçaklarının ne zaman geleceğini sordu. Delegasyon hesabı verdiği yanıtta, Hırvatistan’dan gelen uçağın Türkiye’ye ulaştığını, İspanya’dan gelen uçakların ise yarın öğle saatlerinde Türkiye’de olacağını bildirdi.

ANKARA’NIN YARDIM TALEBİYLE 3 UÇAK YOLA ÇIKTI

Bir haftadır orman yangınlarıyla boğuşan Türkiye, söndürme çalışmalarının hızlandırılması adına Avrupa Birliği’nden yardım talep etti. Ankara’nın çağrısı kısa sürede yanıt bulurken, Hırvatistan ve İspanya’dan toplamda 3 Canadair uçağı gönderileceği belirtildi.

blank

Ünlü şarkıcı Demet Akalın da sosyal medya hesabından AB Türkiye delegasyonunu etiketleyerek, uçakların ne zaman geleceğini sordu.

“YARIN ÖĞLE SAATLERİNDE TÜRKİYE’DE OLACAKLAR”

Delegasyonun resmi hesabından yapılan paylaşımda, “Selamlar Demet Hanım, Hırvatistan uçağı TR hava sahasına girmiş bulunuyor. İspanya’dan gelecek uçaklar da bugün yola çıktılar ve yarın öğle saatlerinde görev havaalanına varmaları bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AB Türkiye Delegasyonu ayrıca, Türkiye’ye geçmiş olsun mesajı ileterek, ‘Türkiye ile dayanışma içerisinde olacağız’ açıklaması yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.