A Millilerden Çek Cumhuriyeti deplasmanında müthiş galibiyet

A Milli Futbol Takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu eleme maçında Çek Cumhuriyeti’ni deplasmanda 2-0 mağlup etti. Ay yıldızlı ekibin gollerini 62. dakikada penaltıdan Selçuk İnan ve 80. dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti.

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Serdar, Hakan Balta, Caner, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Selçuk, Oğuzhan, Arda Turan, Cenk Tosun ÇEK CUMHURİYETİ: Vaclik, Kaderabek, Prochazka, Suchy, Novak, Dockal, Pavelka, Krejci, Darida, Sural, Lafata

HOLLANDA MAÇI KADROSUNDAN 1 DEĞİŞİKLİK VAR

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki kritik maçta Çek Cumhuriyeti’ne konuk olurken, son oynanan ve 3-0 kazanılan Hollanda maçının kadrosunda bir istisna dışında değişikliğe gidilmedi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım’ın Hollanda’yı mağlup ederek finallere gidebilme yolunda ümitlerini yeniden canlandırdığı karşılaşmaya ilk 11’de başlattığı kadroda tek değişiklik yaparak, sakatlığı bulunan Burak Yılmaz’ın yerine Cenk Tosun’u sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Hollanda karşılaşmasının aynı kurgusuyla takımını oynattı.

İLK GOLÜMÜZ PENALTIDAN SELÇUK’LA GELDİ

Karşılaşmanın 61. dakikasında Caner’in soldan içeri doldurduğu topla arka direkte Serdar Aziz buluşurken Çek Cumhuriyeti defansı müdahale etti. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan temiz bir vuruşla golü yaptı.

2. GOLDE ARDA-HAKAN İŞBİRLİĞİ

80. dakikada sol kanatta topla buluşan Arda topla rakip ceza sahasına çalımlarla ilerledikten sonra harika bir pasla arka direkteki Hakan Çalhanoğlu’nu gördü. Hakan topla buluştuktan sonra klas bir vuruşla golü buldu ve skoru 2-0’a taşıdı.

Maç öncesi Ankara’da yaşanan vahşi terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

CENK TOSUN 2. KEZ İLK 11’DE

Milli oyuncu Cenk Tosun, A Milli Takım formasıyla ikinci kez bir maçta oynama fırsatı yakalarken, ilk kez 11’de görev aldı. 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Türkiye’nin Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 15 Ekim 2013 tarihinde Hollanda’yı konuk ettiği ve 2-0 mağlup olduğu maçın kadrosunda yer alan Cenk, bu müsabakanın 74. dakikasında Selçuk İnan’ın yerine oyuna girerek ilk kez milli formayı giymişti. Başarılı oyuncu, A Milli Takım formasını tekrar giyebilmek için yaklaşık 2 yıl bekledi ve bu kez ilk 11’de sahaya çıktı.

ÇEK CUMHURİYETİNDE 4 DEĞİŞİKLİK

A Grubu’nda şu ana kadar topladığı 19 puanla finallere gitmeyi garantileyen Çek Cumhuriyeti’nin kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, maç öncesi basın toplantısında bazı oyuncuları kalan maçlarında deneyebileceği yönünde yaptığı açıklamalarına paralel olarak, son oynadıkları Letonya karşılaşmasının ilk 11’nde 4 değişikliğe gitti. Vrba, Letonya karşısına ilk 11’de çıkan isimlerden kaleci Petr Cech ve Milan Skoda’yı yedeğe çekerken, David Limbersky ile Daniel Kolar’ı ise bu kez kadroya dahi davet etmedi. Öte yandan, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’na davet edilen Fenerbahçeli Michal Kadlec ve Tomas Necid ise yedekler arasında yer aldı.

MİLLİ TAKIMA BÜYÜK DESTEK

Türk futbolseverler, Çek Cumhuriyeti karşısında A Milli Futbol Takımı’na büyük destek verdi. Müsabakayı izlemek için 21 bin izleyici kapasiteli Generali Arena’da yerlerini alan taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldurururken, diğer tribünlerde de oldukça fazla sayıda Türk futbolseverin olması dikkati çekti. Taraftarlar, maç öncesi ve müsabaka esnasında yaptıkları tezahüratlarla A Milli Takım’ın itici gücü oldular. Çek taraftarların müsabakaya ilgisi ise yüksek olmadı ve statta yer yer boşluklar göze çarptı.

Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bazı yöneticiler de takip etti. Öte yandan, A Milli Futbol Takımı, Ankara’da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler ve yine terör saldırısında şehit olan polisler için sahaya siyah bant takarak çıkarken, müsabaka öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.