7 yaşında ölen kızıyla sanal gerçeklikte buluştu

Güney Kore’de bir anne, 7 yaşında hayatını kaybeden kızının yeniden canlandırılmış haliyle sanal gerçeklikte buluştu. Bir televizyon projesi olarak yayınlanan görüntüler dünya medyasında yankı uyandırdı.

Güney Kore’de 2016 yılında yaşamını yitiren 7 yaşındaki Nayeon, bir televizyon programı için sanal alemde canlandırıldı. Küçük kızın annesi Jang Ji-sung, sanal gerçeklik sayesinde kızıyla yeniden buluşma imkanı buldu. Bu anlar Güney Kore’de bir televizyon belgeselinde gösterildi.

YouTube video

Güney Kore televizyonunda ‘Seninle Karşılaştım’ adıyla yayınlanan belgesel, sosyal medyada da yankı uyandırdı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Anne Jang, prodüksiyon kapsamında sanal gerçeklik başlığı ve hareket algılayıcı eldiven takarak yeşil perdenin önüne geçti. Sanal gerçekliğin içinde yeniden programlanan kızıyla karşılaşan anne, gözyaşlarını tutamadı. Anne, sanal gerçeklikteki kızıyla birlikte konuştu, el ele tutuştu hatta doğum günü partisi düzenledi.

Bu anlar Güney Kore televizyonuna da yansıtıldı. Görüntüleri canlı olarak Naveon’un babası, kardeşi ve kız kardeşi de izledi.

‘BELKİ BU GERÇEK CENNETTİR’

Daha sonra yaşadıklarını anlatan anne Jang, “Belki bu gerçek cennettir” ifadelerini kullandı. Jang, “Naveon ile buluştum, bana gülümseyerek seslendi, çok kısa ama çok mutlu bir andı. Her zaman çok istediğim şeydi” dedi.

Programı hazırlayan prodüksiyon ekibinin bu proje üstünde 8 aydır çalıştığı ortaya çıktı. Sanal gerçeklikteki park, anne ve kızının gerçek hayatta gittiği parktan modellendi. Kız çocuğunun hareketleri için motion capture teknolojisi kullanıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.