7. Nilüfer Caz Festivali, caz severlerle buluşmaya hazırlanıyor

Doğada müzikle buluşmaya var mısınız? Biletinial desteği ile 23 Haziran – 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında, 14 konserin gerçekleşeceği 7. Nilüfer Caz Festivali’nde, yetişkin ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler de yer alıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin “2022 İklim Yılı” yaklaşımından ilham alarak tasarlanan festival, değişim ve iyileşme için kolektif dönüşümün; bireysel olarak atacağımız ufacık adımların birbirini tetiklemesiyle büyüyeceği düşüncesinden yola çıkıyor.

Balat Atatürk Ormanı, Atlas Köy ve Akçalar göl kıyısı gibi doğayla iç içe alanlarda yapılacak festivalde; Birsen Tezer, DJ Amir-Jazzanova, Burhan Öçal’s Jazz Dream, Yazz Ahmed, Taksim Trio, Sarp Maden, Deniz Tekin, Elif Sanchez, Deniz Taşar, Umut Uslusoy Band, Saynur Eren, Süreyya Soyak Trio gibi değerli isimler izleyicilere müzik ziyafeti verecek.

blank

23 Haziran saat 20:30’da Balat Atatürk Ormanı’nda yapılacak olan festival açılışında Ferit Odman Quintet ve Pow Trio feat. Nükhet Duru sahne alacak. Biletleri sadece biletinial.com’da satışa sunulan 7. Nilüfer Caz Festivali, 3 Temmuz 2022’ye kadar Bursa ve çevre illerden katılacak müzikseverlere caz şöleni yaşatacak.

Festival aynı zamanda, iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek ve daha yaşanabilir, yeşil bir dünya yaratmak için adım atma yolunda iklim krizi, doğa, etki, kolektivizm, adaptasyon gibi kavramlara dikkat çekecek. Yan etkinlikler kapsamında, atık malzemelerden çalınabilir ses heykelleri üretmeyi hedefleyen “Buluntu Sesler”, çocuklara yönelik “Çevremize Kulak Verelim” ses atölyesi ve “Kültür-sanat ve İklim” başlığı altında bir panel gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.