6’lı masa kritik başlıkta uzlaştı!

Millet İttifakı’nda aday başlığını erteleyen ortaklar, sandığın adresi ve konusunda ise anlaşmaya vardı. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde de cumhurbaşkanını halk seçecek. Seçim için gerekli olan, yüzde 50 artı 1 koşulu da korunacak.

Millet İttifakı seçmene vaat edeceği sistemin anayasasını masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı başlığı altında merak edilen soru da, o çalışmada yanıt buldu. Cumhurbaşkanını, güçlendirilmiş parlamenter sistemde de halk seçecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 3 Temmuz’da kurulacak yuvarlak masa ayrıntılı bir anayasa metni için kurmaylara görev verecek. Ana ilkeler üzerinde varılan uzlaşma çerçevesinde maddeler yazılacak. Partilerde sürdürülen çalışmaların ortak metne dönüştürülmesi için tarih verilecek.

Bu arada, 6’lı masanın komisyonlarına bir yenisi daha eklendi. Suriyeli sığınmacılar konusunda ‘ortak bir yol haritası’ belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Söylem ve vaat birliği sağlanması için çalışacak komisyon ilk toplantısını pazartesi günü gerçekleştirecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.