6 askerin şehit olduğu haberi Türkiye’yi yasa boğdu

Türkiye, terör örgütlerine yönelik sürdürülen operasyon bölgelerindeki şehit haberleriyle sarsılıyor. Dün Kuzey Irak’ta 6 askerin şehit olduğu haberi Türkiye’yi yasa boğdu. Hain saldırının ayrıntıları ise belli oluyor. Teröristler ağır tipi ve sisli havayı fırsat bilerek saldırı düzenledi.

Dün Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’yi yasa boğan acı haberi duyurmuştu.

Şehit askerlerin kimlikleri belli olmasıyla ailelerine haber verildi. Hain saldırıya karşı tepkiler sürerken gerçekleşen olaya dair ayrıntılar da belli oldu.

HAİN SALDIRI İÇİN HAVA KOŞULLARI BEKLENMİŞ
Hakkari Dağ ve Komdando Tugayı’nın Hakurk bölgesindeki Pençe harekatında, Şehit Uzman Çavus Alpay Aras 3 operasyonunda, komandolar ağır şartlarda teroristleri takip ediyordu.

Hain saldırının gerçekleştiği sürecin ayrıntıları da belli oldu:

– Operasyon sırasında teröristler 1. Dağ Komando Tugayı’na sızmaya çalıştı

– Geçici üs bölgesine yaklaşmaya çalışan teröristler sis ve tipiyi fırsat bildi.

– Görüş mesafesinin 1 metrenin altına indiği bölgede teröristler uzun namlulu silahlar, el bombaları ve roketatarlarla birliğe saldırdı.

– Tim, bu koşullarda çalışırken ikinci destek timi hemen harekete geçti ve teröristleri hedef aldı.

– Birlik, son derece ağır hava koşullarını fırsat bilen teröristlerin saldırısında şehit verdi, teröristler bir süre sonra kaçmaya çalıştı ancak komandolar sızan teröristlerin önemli bölümünü etkisiz hale getirdi.

Askeri kaynaklar, bölgenin haftalardır kar altında olduğunu, saldırı sırasında kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin birkaç metreye indiğine vurgu yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.