‘5G’ Yıldız Teknik’te test edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde 5G’yi kuracaklarını duyurdu. Karaismailoğlu, üniversite kampüsünün 5G test alanı olacağını belirtirken, Türksat 5B uydusuyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Spring Fest’22 Etkinliği kapsamında düzenlenen Mobility Vision 2053 Programı’nda konuştu.

Türkiye’nin geleceği için çok heyecanlı olduğunu anlatan Bakan Karaismailoğlu, öğrencilere heyecanınızı koruyun tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere müjde veren Bakan Karaismailoğlu, ““Elimiz boş gelmedik. Ülkemizin ilklerinden birini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapıyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde 5G’yi kuruyoruz. Bundan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsü 5G test alanı olacaktır. Bu alanda üniversitemiz ile birlikte ortak çalışma yapacağız”” dedi.

SOSYAL GELİŞİMLER İÇİN KİLİT NOKTADAYIZ

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’’nin coğrafi konumunun avantajlarının bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Karadeniz ve Akdeniz havzalarının içerisinde tam 1,6 milyar insanın yaşadığı, 38 trilyon dolar Gayrisafi Milli Hasıla ve 7 trilyon dolarlık ticaret hacminin olduğu bir coğrafyanın ortasında olduklarını belirten Karaismailoğlu, Türkiye’’nin üç kıtayı birbirine bağlayan jeostratejik ve jeopolitik konumuyla Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişimleri için kilit noktasında olduğunu kaydetti.

YIL SONUNDA ÇUKUROVA HAVALİMANI’NI AÇACAĞIZ

2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na da değinen Karaismailoğlu, 2053 yılına kadar hangi yatırımları yapacaklarının hepsinin belli olduğunu söyledi. Demir yolu ve haberleşme ağırlıklı bir yatırım ortamına döneceklerinin altını çizen Karaismailoğlu, karayolu ve havayolunda altyapı yatırımlarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Türkiye’nin dört bir tarafını demir yolu ağlarıyla örmek için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, özellikle 8 ille bağlı olan yüksek hızlı tren hatlarının tam 52 ile çıkarılacağını dile getirdi. Havalimanı sayısının 57’den 61’e çıkacağını, yıl sonunda Çukurova Havalimanı’nın da hizmete açılacağını duyuran Karaismailoğlu, 2053’e gelindiğinde 198 milyar dolarlık bir ulaştırma altyapı yatırımını tamamlamış olacaklarını söyledi.

TÜRKSAT 5B UYDUSUNU HAZİRAN’’IN ORTASINDA FAALİYETE ALACAĞIZ

Öte ayndan Uzay, havacılık ve haberleşmedeki çalışmalara da dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılında Türksat 5A ve Türksat 5B uydularının uzaya fırlatıldığını anımsattı.

Türksat 5B uydusunun yörüngesinde yerleştiğini, testlerini yaptıklarına dikkati çeken Karaismailoğlu, “Haziran ayının ortasında faaliyete alacağız. Dünyanın üçte birine, özellikle haberleşme konusunda karasal olarak ulaşamadığımız bölgelere ulaşabileceğiz. Özellikle deniz araçları, hava araçlarında da yine haberleşme hizmeti verecek ve bunu ticari olarak da kullanabileceğiz” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.