5G teknolojisini kullanan ilk ülke yarışını Güney Kore kazandı

Ülke genelinde 5G teknolojisini kullanan ilk ülke yarışını, ABD’den iki saat önce bu teknoloji hizmete sokan Güney Kore kazandı.

Dijital rekabette en önde olmak isteyen ülkelerin alt yapı yatırımlarında merkezi önemi sahip 5G teknolijisinde Güney Kore bir ilk olmayı başardı. Ülkenin her tarafını kapsayan 5G ağını hizmete sokan Güney Kore kapsayıcı şekide bu ağı kullanan ilke ülke olma özelliğini kazandı. Üç büyük 5G sunucusu SK Telecom, KT ve LG Uplus Çarşamba akşamı 23:00 itirabariyle 5G hizmeti vermeye başladı. Dana önce bu hizmetin Cuma günü başlayacağı açıklanmıştı.

ZAMANLA YARIŞ

Güney Kore gayri resmi olarak sahip olduğu 5G alt yapısını en yoğun şekilde kullanan birinci ülke olma özelliğini, ağın ülkenin her bir tarafına yayılıp, resmen faaliyete geçmesiyle resmi olarak da elde etmiş oldu. Amerikalı 5G sunucusu Verizon’un kapsayıcı bir 5G ağını ABD’nin her yanını kapsayacak şekilde hizmete sokacağı bilgileri üzerine Güney Kore daha hızlı adım atarak birinci ülke oldu. Verizon Çarşamba gün Chicago ve Mineopolis de 5G hizmeti sunmaya ilan edilenden bir hafta önce başlatı. Ancak Güney Kore’de bu hizmet iki saat daha önce faaliyete geçtiği için birincilik bu ülkeye kaldı.

Güney Kore’nin rekabette birinci olmak için erkene aldığı açılışa rağmen 5 G teknolojisi ülke genelinde tam olarak cumadan itibaren kullanılmaya başlanacak. Samsung’da 5G kullanımı amacıyla ürettiği Glaxy S10, Galaxy S10 5G marka cep telefonlarını da cuma günü piyasaya sürüyor.

5G NE İŞE YARIYOR

5G verilerin cihazlar arasında gerçek zamanda veri alışverişi imkanını sağlıyor. 5 G ile birlikte sadece veri alışverişinin hızı değil, verilerin boyutuda artıyor. Saniyeler içinde gigabayt büyüklüğünde veriler transfer edilebiliyor. Bir cep telefon kullanıcısı bu teknoloji ile bir filmi saniyeler içinde indirebilecek. Ancak 5 G’nin sağlayacağı en büyük katkı sanayide olacak. Otonom araçlar başta olmak üzere lojistik ve üretimde gerçek zamanda birbirleri ile iletişim içinde olan cihazlar üretim ve tüketim alışkanlıklarını temelden değiştirecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.