500’den fazla çocuğun biyolojik babası

Jacob Meijer isimli Hollandalı müzisyenin 500’den fazla çocuğun biyolojik babası olduğu düşünülüyor. Meijer’in Hollanda’da bir kişinin 25’ten fazla sayıda çocuk sahibi olmasını yasaklayan yasa nedeniyle çocuk sahibi olması devlet tarafından yasaklandı.

Jonathan Jacob Meijer’in çocukları dünyanın her yerinde yer aldığı düşünülüyor. Yaklaşık 375’i Hollanda’da , 80’i Almanya’da , 35’i Belçika’da, dördü Arjantin’de ve ikisi Avustralya’da yaşıyor

2007 yılında, 42 yaşındaki Meijer’in 11 klinikte ve Cryos sperm bankasına sperm donörü olarak kaydolmasıyla başladı. Ayrıca çocuk sahibi olmak isteyen ancak çocuk sahibi olamayan kadınlar ve çiftler için Facebook gruplarına katıldı.

ÇOCUKLARIN DAĞILIMI
Meijer’in, sayıları 500 ila 600 arasında değişen yüzlerce çocuğun biyolojik babası olduğu düşünülüyor. Oysa Hollanda’da bir kişinin 25’ten fazla sayıda çocuk sahibi olması yasa dışı. Bununa birlikte sperm donörlerinin en fazla 12 kadını hamile bırakmasına izin veriliyor.

Jonathan Jacob Meijer’in çocukları dünyanın her yerine dağıldığı düşünülüyor. Yaklaşık 375’i Hollanda’da, 80’i Almanya’da , 35’i Belçika’da, dördü Arjantin’de ve ikisi Avustralya’da yaşıyor.

Jacob Meijer, sperm bankalarına yanlış beyanda bulunduğu gerekçesiyle dava edildi. En az 550 kişinin biyolojik babası olduğu düşünülen Jacob Meijer’in çocuk sahibi olması devlet tarafından yasaklandı. Hollandalı müzisyen çeşitli kuruluşlara sperm bağışlamaya devam etmesi halinde yüklü bir para cezası ile karşı karşıya kalacak. Ancak Avrupa basınında çıkan bazı haberlere göre Meijer sosyal medya üzerinden, kendi tabiri ile “çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara yardımcı olmayı” sürdürüyor.

YASAK KARARI
Hollanda’da bir kişinin 25’tn fazla sayıda çocuk sahibi olması yasa dışı. Sperm donörlerinni de en fazla 12 kadını hamile bırakmasına izin veriliyor. Meijer’in bu yasalara uymadığı ve sporm bankalarına yanlış beyanda bulunduğu için dava edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.