4. sondaj gemisi Mersin’de

Türkiye’nin denizlerde hidrokarbon arayan filosuna katılacak dördüncü sondaj gemisi, Mersin’in Taşucu Limanı’na ulaştı. Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin ardından 4. sondaj gemisi de filoya katıldı. Akdeniz’i didik didik arayacak.

MERSİN (İGFA) – Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin ardından filoya dahil edilen yeni gemi Mersin Taşucu Limanı’na demirledi.

Güney Kore’deki Okpo Limanı’ndan 7 Mart’ta yola çıkan gemi, sabah saatlerinde Silifke ilçesindeki limanın açığına geldi.

Yedinci nesil üstün teknolojiye sahip 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğinde olan gemi, işlemlerin ardından limana yanaşacağı bildirildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin sondaj hazırlıkları için Mersin Taşucu’nda yaklaşık 2 ay kalacağını açıkladı.

https://twitter.com/TCEnerji/status/1526640085122392064

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.