39 bin firmaya ‘fahiş’ denetim yapıldı!

ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı’nca “2022 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu” yayımlandı.

Raporda fahiş fiyat denetimlerine ilişkin önemli veriler yer aldı. Haksız fiyat denetimleri kapsamında toplam 39 bin 810 firma ve 227 bin 630 ürün denetime alındı.

TRT Haber’in aktardığı habere göre Şubat ayında uygulamaya alınan KDV indirimi sonrasında gıdada pek çok ürün denetime tabi tutuldu. Bu kapsamda 21 bin 878 firma denetlendi. Yapılan denetimlerde 105 binden fazla ürün incelemeye alındı.

Denetimler kapsamında toplam bin 172 firma ve kişi idari para cezası alırken, cezanın toplam tutarı 39 milyon 917 bin 478 lira oldu.

Ocak-Haziran 2022 döneminde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından gerçekleştirilen 5 toplantıda ise 276 firmaya ceza kesildi. Burada da toplam 14 milyon 469 bin 50 lira ceza verildi.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI DENETİMDE

Bu arada son günlerde fahiş fiyat artışları nedeniyle denetime alınan ve düzenlemelere tabi tutulan ikinci el araç piyasası da bakanlığın gözetimine alındı.

Burada da denetimler yaygınlaştırılarak mevzuata uyumun artırılması sağlanıyor.

Sebze ve meyve ticaretinin de; serbest rekabet şartları içinde yapılması için çalışmalar sürüyor. Toptancı halleri ile pazar yerlerinin çağdaş bir sisteme kavuşturulması ve işletilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.