3600 ile emekli aylıkları ne kadar yükselecek?

3600 ek göstergede son detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan düzenleme hayata geçtiğinde, 30 yıl hizmet süresi üzerinden hesaplandığında, kapsama giren memurların emekli aylıklarında yaklaşık 1.234 TL artış oluşacak.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmalar tamamlanırken, taslak dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Türkiye Gazetesi’nden C. Fırat Aydoğmuş’un haberine göre, ek göstergenin getireceği maliyet de dikkate alınarak üç ayrı alternatif oluşturulduğu, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği ve düzenlemenin kısa sürede içerisinde Meclis’e geleceği öğrenildi. Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri olmak üzere dört meslek grubunu kapsayacak bir düzenleme üzerinde durulduğu belirtilirken, memur sendikaları sürecin başından itibaren, bütün memurların kapsama alınmasını talep ediyor.

1.234 TL’LİK ARTIŞ

Düzenleme hayata geçtiğinde, 30 yıl hizmet süresi üzerinden hesaplandığında, kapsama giren memurların emekli aylıklarında yaklaşık 1.234 lira artış oluşacak. Emekli ikramiyelerinde de öğretmen, polis ve din görevlileri için 44 bin 499 lira, hemşireler için ise 50 bin 200 lira fark oluşacak.

3600 ek gösterge konusunda Memur-Sen ile hükûmet arasında Mayıs ayında yapılacağı duyurulan üçüncü toplantı son anda ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı’na sunulan çalışmayla ilgili olarak memurlarla son defa bir araya gelinebileceği ifade ediliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.