3 ‘GEBE’ Kadının Sesi Yerebatan’da Yankılanacak

Yerebatan Sarnıcı’nda Sıra Dışı Bir Oyun

Yerebatan Sarnıcı’nın “gece gezilmesi” konseptiyle başlayacak olan 3 Ekim akşamı, 3 hamile kadının muazzam performans sergileyeceği GEBE oyunun prömiyerine sahne olacak. Alayça Gidişoğlu, Özlem Öçalmaz ve Tuba Karabey’in gerçekleri canlandıracağı tek perdelik eser, sadece 15 gösterimde seyirciyle buluşacak. Annelik ve kadınlık kavramlarının tatlı-sert bir sorgulamalarıyla kaleme alındığı 45 dakikalık oyunun biletlerine Biletix’ten erişilebilecek.

Yerebatan Sarnıcının son dönemdeki yenilenmiş hali, kültür sanat etkinliklerine kapılarını açmaya devam ediyor. Bu büyülü alan için özel tasarlanmış ilk proje olan GEBE oyunu 3 Ekim’de prömiyer yapıyor. Sadece 15 gösterimde seyirci ile buluşacak oyun; annelik ve kadınlık üzerine tatlı-sert sorgulamalarıyla ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor.

Yerebatan Sarnıcı’nın “gece gezilmesi” konseptiyle başlayan akşam, ses performansı ve 3 hamile kadının muazzam performansıyla seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Doğumlarına az kalan üç oyuncu sahnede olmak ve “tam da şimdi bunun sırası” diyerek gerçeklerle, bizi biz yapan masallarla yüzleşmek istiyor. Peri masalları yerine gerçekliğe tanıklık olmak isteyenlerin Biletix’ten bilet alarak izleyebileceği GEBE, Alayça Gidişoğlu, Özlem Öçalmaz ve Tuba Karabey’in muhteşem performansıyla özgün mesajlar veriyor. Saat 21:00’da başlayacak ve 45 dakika sürecek tek perdelik eser,kadının değiştirilmesi gereken bir ‘şey’ haline dönüşmesine meydan okuyor. Hatice Meryem’in yazdığı ve Nagihan Gürkan’ın yönettiği GEBE, dokuz ay boyunca bedeniyle farklı bir yolculuğa çıkan kadınların hikâyesine ışık tutuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.