3 bin yeni anaokulunun yatırım programı belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının artırılması için yapılacak olan 3 bin yeni anaokulunun tamamının yatırım programına alındığını açıkladı.

ANKARA (İGFA)- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığın internet sitesi aracılığıyla eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık olarak okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmanın öncelikleri olduğunu ifade eden Özer, son 20 yılda temel eğitim, ortaöğretim ve yükseköğretimde okullaşma oranlarının çok ciddi biçimde artarak OECD ülkelerinin ortalamalarına yaklaştığını vurguladı.

Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarının da iyileştirilmesi için çalışma yürüttüklerini kaydeden Özer, “Bu amaca ulaşmak için yeni bir okul öncesi eğitim seferberliği başlattık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da 3 bin yeni anaokulu ile 40 bin yeni ana sınıfının açılacağı yönünde açıklama yaptı. Bu süreç çok başarılı bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Bakan Özer, yüzde 14 olan 3 yaştaki okullaşma oranını yüzde 50’ye, yüzde 35 olan 4 yaştaki okullaşma oranını yüzde 70’e ve yüzde 78 olan 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 100’e 2022 sonu itibarıyla ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek şu bilgileri paylaştı: “Şu ana kadar 112 yeni anaokulunu hizmete aldık, 264 yeni anaokulunun ihalesini tamamladık. Okullaşma oranını artırmak için 40 bin yeni ana sınıfı açılması hedefimiz doğrultusunda da şu ana kadar 8 bin 145 yeni ana sınıfını da hizmete aldık. En son açıklamamızda 2 bin 500 anaokulunun yatırım programına alındığını, 500’ü için de arsa çalışmalarının devam ettiğini söylemiştik. Buradan açıklamak isterim, 3 bin anaokulunun tamamını yatırım programına aldık. Bu çalışmalar nihayetlendi; arsaları, illeri ve ilçeleri belli oldu. Hızlı bir şekilde bu süreci sonuçlandırmak için 81 ilde il millî eğitim müdürlüklerimizde çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.”

İSTANBUL’A YAPILACAK 1.000 ANAOKULUNUN TAMAMININ ARAZİLERİ BELİRLENDİ

Anaokulu yatırımlarının büyük çoğunluğunun İstanbul’a yapılması yönünde planlamalarının olduğuna işaret eden Bakan Özer, “3 bin bağımsız anaokulunun 1.000’ini İstanbul’da yapacağız. Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’a 100 bağımsız anaokulu yapılmasıyla süreç başlamıştı. İstanbul’da yapılacak 1.000 anaokulunun tamamının arazileri belirlendi. Dolayısıyla süreçle ilgili hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.

Bakan Özer, gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla okul öncesi eğitimde de diğer kademelerde olduğu gibi önemli bir ilerleme ve iyileşme sağlanacağını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.