24 saat izlenecek! Salda Gölü’nden canlı yayın başladı!

Tartışmaların odağındaki Salda Gölü’ne kurulan kamera sistemi, 24 saat canlı yayına başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamera sisteminin gölün en güzel izlendiği Beyaz Adalar Bölgesi’ne kurulduğunu duyurdu. Salda Gölü’ne giren kamyonların görüntüleri sosyal medyada infiale neden olmuş, birçok kesimde cinayet gibi müdahaleye tepki yağmıştı.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak ünlenen Salda Gölü’ne kurulan kamera sisteminin 24 saat canlı yayına başladığı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, gölün en güzel izlendiği Beyaz Adalar Bölgesi’ne kamera sistemi kurulduğu duyuruldu.

“24 SAAT CANLI YAYIN YAPIYORUZ”

Paylaşımda ”Ülkemizin cennet köşelerinden Salda Gölü’nün korunması, koruma çalışmalarımızın da vatandaşlarımızca anbean takip edilebilmesi için bölgeye kurduğumuz kamera sistemiyle 24 saat canlı yayın yapıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

‘Salda’ etiketli paylaşımda aktarılan ‘www.saldagolu.gov.tr/csb2/kamera2.html’ linkine tıklayanların canlı yayını izleyebileceği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ziyaretçi girişine kapatılan Salda Gölü’ne iş makineleri ve kamyonlar girmişti. Millet Bahçesi yapımı için gölün beyaz adalar kısmında kamyonlar, oluşumu yüzyıllara dayanan kumları taşınmaya başlamıştı.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Salda Gölü’nün beyaz kumlarının taşınmasına tepki göstermişti. Karaca “Kamyonlarla, iş makinalarıyla girdiğiniz o beyaz kumlar, tarihi 3,7 milyar yıl öncesine dayanan, canlı organizmalar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarayın ‘Millet Bahçesi’ emrini yerine getirmek için cinayet işliyor” açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra Salda Gölü’ne giren kamyonların görüntüleri sosyal medyada infiale neden olmuş, birçok kesimde cinayet gibi müdahaleye tepki yağmıştı.

TOKİ YÜKLENİCİ FİRMAYA CEZA KESMİŞTİ

Tepkilerin ardından TOKİ de Salda Gölü’ndeki cinayet gibi müdahaleye tepki göstermişti. İnşaat alanına makineli araçların girmesi nedeniyle yüklenici firmaya ceza kesildiğini duyuran TOKİ, bir daha bu tarz görüntülere müsaade edilmeyeceğini belirterek topu yüklenici firmaya atmıştı.

TOKİ’nin açıklamasında firmanın müdahalesi için “Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet gösterilmemiştir” ifadeleri kullanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.