22’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, başlıyor

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 3 Aralık’ta başlıyor. Merakla beklenen müzik şöleni; bir kez daha klasik müzik, caz ve flamenko dünyasından birçok yıldızı Antalya’da müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Festival coşkusu bu yıl; yere kurulan ve ayaklarla çalınan midi bir klavyeyle yaptıkları şov ile videoları milyonlarca izlenen, dünyanın her yerinde binlerce insana ulaşan Il Grande Piano’nun 26-27 Kasım tarihlerinde şehirde yapacağı gösterilerle başlayacak. 3-11 Aralık tarihleri arasında yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde; Pianotainment, Robert Lakatos, Tanini Trio, Evrim Turan, Diego Valdivia ve Ufuk&Bahar Dördüncü gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ 3-11 ARALIK’TA!

2000 yılından bu yana Antalya’nın uluslararası “Sanat Şehri” kimliğine katkıda bulunan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali bu yıl 3 -11 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 22‘ncisi gerçekleşecek olan festival, dünyaca ünlü sanatçıları Antalya‘da müzikseverlerle buluşturacak.

Festival coşkusu bu yıl; yere kurulan ve ayaklarla çalınan midi bir klavyeyle yaptıkları şov ile videoları milyonlarca izlenen, dünyanın her yerinde binlerce insana ulaşan Il Grande Piano’nun 26-27 Kasımtarihlerinde şehirde yapacağı gösterilerle başlayacak.

Türkiye’nin en önemli sanat etkinliği açılışını; 3 Aralık’ta, Almanya’nın en iyi performans sanatçıları olanStephan Weh ve Marcel Dorn’dan oluşan Pianotainment’ın eğlenceyi ve virtüözlüğü buluşturdukları muhteşem dört el piyano gösterisi ile yapacak.

blank

DÜNYANIN KULAĞI ANTALYA’DA OLACAK!

Müzik şöleni ; 4 Aralık’ta hem caz hem de klasik müzikte olağanüstü yetenekli bir piyanist olarak kabul edilen Robert Lakatos’u grubuyla birlikte ; 7 Aralık’ta Tahir Aydoğdu (Kanun), Bilgin Canaz (Ney) ve Burçin Büke(Piyano) tarafından kurulan, Doğu ve Batı müzik kültürleri arasında köprüler kurarak dünya insanları arasında dostluk ve barışı pekiştirmeyi amaçlayan Tanini Trio’yu; 9 Aralık’ta Şef Gints Glinka’nın yöneteceği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde piyanist Evrim Turan’ı ; 10 Aralık’ta piyanosuyla yepyeni bir flamenko füzyonu yaratan ve eleştirmenler tarafından övgüyle söz edilen Diego Valdivia’yı Piano Flamenko projesiyle ve 11 Aralık’ta ise dünyaca ünlü piyano ikilisi Ufuk&Bahar Dördüncü’yü ağırlayacak.

MÜZİĞİN KALBİ BİR KEZ DAHA ‘SANAT ŞEHRİ’ ANTALYA’DA ATACAK!

Antalya’nın kültür ve sanatın da başkenti olması yolunda önemli etkinlikleri hayata geçirdiklerini ve Uluslararası Piyano Festivali’nin bu anlamda büyük bir güç olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek “Antalya’mızın en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan Piyano Festivali, şehrimizin uluslararası alandaki en önemli markalarından biridir. Bu değerli markamızı, her geçen yıl daha güçlü bir hale getirdiğimiz için mutluyuz. Bu yıl da yine dünyaca ünlü sanatçıları şehrimizde ağırlayacağız ve müziğin kalbi bir kez daha sanat şehri Antalya’mızda atacak. Tüm sanatseverleri bekliyoruz’ dedi.

Müzikseverlere sanat dolu günler yaşatacak olan 22. Uluslararası Antalya Piyano Festivali,

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek

TAKVİM:

3 ARALIK: PIANOTAINMENT

4 ARALIK: ROBERT LAKATOS

7 ARALIK: TANİNİ TRIO

9 ARALIK ŞEF: GINTS GLINKA ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI EŞLİĞİNDE EVRİM TURAN

10 ARALIK: DIEGO VALDIVIA ‘PIANO FLAMENKO’

11 ARALIK UFUK & BAHAR DÖRDÜNCÜ

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.