2022 Dünya Alerji Haftası 5-11 Haziran Tarihleri Arasındadır

Alerji Farkındalık Haftası Başladı

Dünya Alerji Haftası 2022’nin teması Bronşiyal Astım ve Solunum Yolu hastalıklarıdır. Alerji ve Astım Derneği Alerji Haftası farkındalığını sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik yaparak, alerji farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKÇAY, semptomlarının teşhisi noktasında sıklıkla gribal enfeksiyonlarla karıştırılan, çocuklardaki alerjik rinitin, belirtilerini boğaz, göz, kulak kaşıntısı ve hapşırma şeklinde gösterdiğine dikkat çekti. Alerjik rinit semptomlarının tekrarlayıcı olması sebebiyle gribal enfeksiyonlardan ayrıldığını, alerjen maddelerin burun mukozasında alerjik reaksiyonlar yaratması sonucunda çocuklar üzerinde görünür kılınabildiğini açıkladı. Prof. Dr. Ahmet Akçay, alerjik rinit hastalığının belirtileri arasında; kulaklarda sıvı birikmesine bağlı işitme azalması, gözlerde kızarıklık, göz kapaklarında şişme, alerjik nezleli çocukların gözaltı derisi renginde koyulaşma, burun tıkanmasına bağlı ağzın sürekli açık kalması sebebiyle sık görülen boğaz enfeksiyonunun yer aldığını ifade etti.

Bu sene 5-11 Haziran tarihleri arasında Dünya Alerji Haftası’na dikkat çekildiğini, bu yıl Bakırköy Belediyesininorganizasyonu ile 7 Haziran Salı günü, Ataköy İspirtohane Kültür Merkezinde 14:00-16:00 saatleri arasında farkındalık semineri düzenleyeceklerini ve çocuklarda alerjik rinit konusunda bilgilendirme sağlayacağını belirten Başkan Akçay, tüm halkı ücretsiz gerçekleştirecekleri seminere davet etti.

Etkinlikte ayrıca Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay çocuklarda alerjik rinit konusu hakkında bilgilendirmelerde bulunacak. Konuşmacılar arasında bulunan İstanbul Alerji doktorlarından; Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Doktoru Uzm. Dr. Gizem Atakul çocuklarda astım konusunu anlatıyorken, yetişkinlerde astım ve alerjik rinit konusunu ise Dr. Ramazan Ersoy, astımlı çocuk ve yetişkinlerde beslenmeyi iseAlerji Diyetisyeni Aysu Onur anlatıyor olacak.

Öte yandan 5-11 Haziran tarihleri arasında Dünya Alerji Haftası kapsamında, Alerji ve Astım Derneği bünyesinde gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise 8 Haziran Çarşamba günü, Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi İnal Aydınoğlu Salonunda 14:00-16:00 saat aralığında gerçekleştirilecektir. İstanbul Alerji doktorlarından Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Dost Zeyrek, Çocuklarda Astım ve Alerjik Rinit konusunu anlatırken, Yetişkin Alerji Doktoru Uzm. Dr. Kadriye Terzioğlu yetişkinlerde astım ve alerjik rinit konusuna ışık tutacak. Alerji Diyetisyeni Aysu Onur ise astımlı çocuk ve yetişkinlerde beslenme başlığı altında açıklamalarda bulunacak..

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.