2018’de Yerli film izleyici sayısı rekor kırdı

Yapımcılar ile salon işletmecileri arasındaki bilet tartışması sürerken Kültür Bakanlığı’nın verileri, geçen yıl en çok izlenen 10 filmden 9’unun yerli yapımlar olduğunu ortaya koydu.

Salonları dolduran 68.9 milyon izleyiciden 43 milyonu yerli filmleri tercih etti. Yerli film izleme oranı, yüzde 63.5 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Listenin ilk sırasında ‘Müslüm’ yer aldı. Onu ‘Arif V 2016’ ve ‘Ailecek Şaşkınız’ izledi.

Geçen yıl yerli film izleyici sayısı rekor kırdı, yüzde 63.5 ile tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. En çok izlenen 10 yapımdan 9’u yerliydi. Sırasıyla şöyle: ‘Müslüm’, ‘Arif V 2016’ ve ‘Ailecek Şaşkınız’.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın rakamlarına göre geçen yıl 178’i yerli, 261’i yabancı olmak üzere toplam 439 film vizyona girdi. Toplam izleyici sayısı 52 haftanın sonunda 68.9 milyon olurken, izleyicilerin 43 milyonu yerli filmleri tercih etti. Yerli film izleme oranı, yüzde 63.5 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Yerli film izlenme oranında 7 yıldan bu yana Avrupa’da birinci olan Türkiye’yi yüzde 37 ile Fransa ve İngiltere, yüzde 24 ile Rusya, yüzde 23 ile Almanya takip etti.

En çok izlenen 10 yapımdan 9’unu yerli filmler oluştururken, bunlar Müslüm, Arif V 2016, Ailecek Şaşkınız, Yol Arkadaşım 2, Deliha 2, Avengers: Infinity War, Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası, Hedefim Sensin, Enes Batur: Hayal mi Gerçek mi, Çakallarla Dans 5 şeklinde sıralandı. Yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın yaptığı, Bakanlık desteğiyle vizyona giren ‘Bizim İçin Şampiyon’ ilk 3 haftada 1.3 milyon izleyici sayısına ulaştı. ‘Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası’, 1,5 milyon seyirciyle bu yılın en çok izlenen animasyon filmi oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT desteğiyle beyaz perdede yer alan film, aynı zamanda tüm zamanların en çok izlenen yerli animasyonu olarak kayıtlara geçti. Animasyon filmlerin toplam izleyici sayısı 8.4 milyona, toplam seyirci içindeki payı ise yüzde 12.1’e ulaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.