2.8 milyon dolarlık NFT vurgunu

NFT şirketi Yuga Labs’in bünyesinde olan Bored Ape Yacht Club (Canı Sıkılmış Maymun Yat Kulübü), sosyal medya hesabının hacklenmesinin ardından 2.8 milyon dolar (41.5 milyon TL) değerindeki NFT’lerin çalındığını duyurdu.

Hacker’ların koleksiyonun resmi Instagram hesabını ele geçirdikten sonra bir link paylaşarak kullanıcıları orijinal sitenin kopyasına yönlendirdiği anlaşıldı. Linke tıklayan kullanıcıların Ethereum cüzdanlarına ulaşmayı başaran hacker’ların 91 adet NFT çaldığı tespit edildi. Bored Ape Yacht Club’ın kurucu ortağı ‘Garga’, bir daha Instagram’da önemli hiçbir şeyin paylaşılmayacağını söyledi.

DİJİTAL KOLEKSİYON

Bored Ape Yacht Club, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş ve üyelerine ayrılmış sanal salonu ve değiştirilemez bir token koleksiyonu bulunan sanal platform. NFT, herkesin erişebildiği bir dijital veri tabanında depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan takas edilemez dijital varlıklar anlamına geliyor.

Kaynak: Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.