19 Mayıslarda Güneş Bizimle Doğar

Her bahar İzmir’de bademler, erikler çiçek açtığında Şubemizde de başka bir mutluluk başka bir coşkunun rüzgârı esmeye başlar. Özlemle beklenen, üniversiteli gençlerimizin bin bir emekle, çalışmayla hazırladığı “ŞİİR ve MÜZİK” dinletisinin rüzgârıdır bu. Sanat Projesinde her yıl apayrı temalarla hazırladıkları gecelerde yüreklerimizin telini titretirler dizelerle, ezgilerle… Sözün büyüsü, ezgilerin coşkusu birbirine karışır. İzleyenler, gece boyunca rengârenk duygu selinde çırpınır durur.

Bu yılki temamız Atatürk ve 19 Mayıs’tı.

Kuruluşun ve kurtuluşun kenti İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını, Milli Mücadele meşalesinin yakılışının 103. yılını Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde kutladık. Sahnede rengârenk giysiler içindeki kızlarımız, fidan gibi delikanlılarımız Atatürk’ün sevdiği türküleri söylerken kimi zaman hüzünlendik, kimi zaman coştuk. Kuvayı Milliye’ nin adsız neferleri adına Ege’nin zeybekleri diz vurdukça coştuk.

“Güneşin sofrasındayız, dostların arasındayız.” Dizesiyle dost kucaklaşmaları yaşadık yalnız geçen iki yıla inat.

Saz söze, söz ezgiye, ezgi alkışa karıştı.

Gençlerimizin sahnedeki dimdik onurlu duruşları, özgüvenli davranışları umutlarımızı yeşertti, geleceğe güvenle bakmamızı sağladı.

Onlar, yaşadıklarından aldıkları derslerle bizlere de çok şey öğrettiler bu yaşta

Hepimizin; tüm değerlerimize sımsıkı sarılmamızın ne denli önemli olduğunu hatırlattılar, hem de defalarca. Onurlandık gururlandık onlarla. Bu ülkeyi seven herkesin, aynı oranda sorumlu olduğumuz gerçeğini haykırdılar.

“Sevgimizle, bilgimizle ulusumuzun hizmetindeyiz.” diyerek bizleri çok mutlu ettiler.

Mustafa Kemal ateşini bir daha, bir daha yakan gençlerimizi, bu geceyi bize yaşattıkları için kutluyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.