19 Mayıs

Bir Memleket düşünün dört bir tarafı işgal altında, bir yönetim düşünün halkına umut olmaktan uzaklaşmış ve hatta emperyalist Ülkelere ve onların işbirlikçilerine bu güzel toprakları terk etmeye hazırlanıyor. Böyle bir ortamda kendilerine hayalperest damgası vurulan ve teslim olmak yerine mücadele etmenin çıkış olacağını düşünen inanmış genç bir subay Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları…
Tarih 15 Mayıs 1919, İzmir işgal ediliyor. Bu belki de bardağı taşıran son damla oluyor. Tam 1 gün sonra 16 Mayıs 1919 Cuma günü öğleden sonra İstanbul Galata limanında bağlı köhne bir ahşap tekneyle (Bandırma vapuruyla) Mustafa Kemal Paşa ve inanmış arkadaşlarıyla dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşliyor. 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basan heyetin başı Mustafa Kemal Paşa bugünü doğum günü olarak ilan etmiştir.
Bu zor ve imkansız görünen mücadeleye başlarken ordumuz yok dediler nasıl olacak bu işler; kurulur dedi Paşa, paramız yok dediler; bulunur dedi paşa, düşmanımız çok dediler; düşman yenilir dedi Mustafa Kemal paşa. Bu umutsuz tablodan bir güneş gibi doğdu milli mücadele ve ona inananlar.
Tüm dünyanın yok olduğunu düşündüğü bir dönemde küllerinden alevlenen bir milletin doğum günüdür 19 Mayıs. Ya istiklal ya ölüm diyenlerin günüdür 19 Mayıs. 9 Eylül 1922 de İzmir’de düşmanı denize döken dünyada eşi benzeri olmayan bir milli mücadelenin başlangıç günüdür 19 Mayıs.
Bizler İki gün önce 1. Kuruluşunu Atamızın huzurunda binlerce örgüt emekçisi ve inanmış arkadaşlarımızla birlikte coşkuyla kutlayanlarız. Bizler bu Memlekete büyük bir sevdayla bağlı olanlarız.
Memleket Partisi olarak dört bir yanda büyük bir coşkuyla kutluyoruz bayramımızı. Bugün üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakları bize bağışlayan bize emanet eden başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyor saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Kalbi Memleket için atan, Memleketin önemini bilen ve Memleketini seven bu Memleketin tüm güzel insanlarının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.
Tüm Memleket sevdalılarına selam olsun…

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.