18 MART BAŞAK BURCU DOLUNAYINDA DETAYLARA TAKILMA, TESLİMİYET’de KAL

Astrolog Gönül Canpolat 18 Mart 2022 Cuma günü sabah saatlerinde Başak burcunun 27 derecesinde Merküryen bir Dolunay yaşayacağız. An haritasında İkizler burcu yükseliyor. Dolunaylar bize daha çok Dualiteyi yani zıtlıkları verir, iki zıtlığın arasındaki dengeyi kurmak, zıtlıkların birbirini nasıl tamamladığını sembolik olarak bize gösterir dedi.

Dolunay da Başak daha çok düzen kurmak, tamir etmek, çalışmak, iyileştirmek ve detaylara dikkat çekerken Balık tam bir teslimiyeti ifade ederken, kusurlarıyla kabul eder. Bazı kusurları görmezden gelmemiz gereken bir Dolunay. Zodyak’ta yükselen yöneticisi ve Dolunayın yöneticisi Merkür Balık burcunda. Balık burcu vurgusunu çok fazla hissedeceğiz. Balık burcu temalarına baktığımızda; Ruhsal ve manevi konular, sezgiler, yaratıcılık, sanat, şiir, kollektif düşünce, mistisizm ve spiritüellik. Balık burcunun gölge tarafları; Belirsizlik, etki altında kalma, atıl kalmak, aldanma – aldatma, duygusal hassasiyet ve bağımlılıklar. Astrolog Gönül Canpolat Dolunay Esnasında Venüs, Mars kavuşumuna kare yapan Uranüs zorlayıcı açı ilişkilerde ve maddi konularda ani beklenmedik gelişmeleri de gündeme taşıyabilir. Plüton’un Ay ve Güneşle etkileşimi. Duyguları daha da canlandıran bu açıya verilecek en doğru yaklaşım, ne duyguları tamamen serbest bırakmak ne de duyguların aşırı idare etmeye çalışmak olacaktır. Başak etkisiyle detaylara takılıp bir fikri kafaya takıp onun esiri olabilir ve duyguların kontrolü altına girilmesi duygusal kausa sürükleyebilir. Buna ek olarak Plüton’un Mitolojik olarak baktığımızda astrolojik anlamda yaralı şifacı diye bilinen Chiron’la uyumlu bir görünümde olması güçlü bir şekilde yaralarımızın şifalanacağı konusunda desteleyebilir. Tutulma esnasındaki Merkür’ün Jüpiter’e yaklaşması da dikkat çekiyor. Olumlu kullanırsak bu etkiyi bilgiyi deneyimleyerek hayatın anlamını kavrayabiliriz, iletişim alanımız genişleyebilir, kavramlardan manalar çıkarabilir. Fakat bu açının olumsuz yanlarına bakacak olursak yargılayıcı bir zihin o labilir, tutamayacağımız sözler verebilir, konu ve olayları abartabilir, bizi aşan işlere imza atmaya kalkabiliriz. Bu dolunay bize aslında sen elinden geleni yap, detaylara fazla takılma ve teslimiyette kal mesajını veriyor. En çok etki alabilecek burçlar; Başak, Balık, İkizler, Yay burçlarının 27 derecesine +/- 3 derece yakınlıkta gezegenleri olanlarda dikkat çekici gelişmeler kendini gösterebilecektir. Kişisel haritanızda Başak burcu hangi evdeyse bu alanda önemli gelişme ve başlangıçlar olabilir diye öngörüde bulundu.

Astrolog Gönül Canpolat Dolunayın Yükselen Burçlara göre yorumları sizler için yorumladı;

Sevgili Yükselen Koçlar :Başak dolunay sizi iş, çalışma ortamı ve sağlık konuları gündeminizde. Kendinizi daha net ifade edebileceğiniz proje fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Bu dolunaya kadar yaptığınız hazırlıklar için ödülleri alma zamanı. Sağlık konusunda bazı gelişmeler yaşanabilir.

Sevgili Yükselen Boğalar: Bu Dolunay sizin için aşk, ilişkiler, çocuklarla ilgili gündeminizi hareketlendirecek. Çocuklarınızın hayatını ilgilendiren konularda sorumluluk almanız gerekebilir. İlişkisi olanlar için Ruhsal anlamda içe çekilmeler olmakla beraber süregelen Uranüs transitinin Venüs ve Mars’la yapacağı gergin açılar ilişkiler konusunda daha dikkatli olunması gerektiğinin de uyarısını verebilir. Duygusal konularda önünüzü göremeyebilirsiniz. Çalışma ortamınızda arkadaşlarınızla gizli kalmış konular da suyu yüzüne çıkabilir.

Sevgili Yükselen İkizler: Bu Dolunay sizi aile, yuva, ev emlak gibi konularınızı gündeme getirecektir. Taşınmalar, tadilatlar, evde yapılacak tadilatlar ile ilgi gelişmeler yaşanabilir. Ay düğümlerinin burç değiştirmesiyle nefes almış oldunuz. Fakat aileyle ilgili duygusal bir süreç yaşanabilir. Ruh bağlarınızı aileyle duygusal olarak ortaya koyabilirsiniz.

Sevgili Yükselen Yengeçler: Bu Dolunay sizi yakın çevreniz, arkadaşlar, yakın akrabalar, iletişim, anlaşma ve atılması gereken imzaları, kısa seyahatleri, kısa programlı eğitimleri gündeminize getirecektir. Tabi ki burada bir çok konu başlığı var hepsini yaşayacak mıyız? Tabi ki hayır bunlardan birini veya birkaçını gündeme taşıyacaktır. Maddi kaynaklarınızı düzene sokmak isteyebilirsiniz. Yakın çevrenizden gelebilecek maddi destekler olabileceği gibi sizde böyle bir beklenti içerisine girebilirsiniz.

Sevgili Yükselen Aslanlar: Bu Dolunay maddi gelirlerinizi gündeme getirebilir. Başkalarından gelebilecek maddi konular. Maddi kaynaklar artabileceği gibi bazı Aslan burçları içinde düşünmeden analiz etmeden hareket edip kayıpları da getirebilir. Akılcı ve stratejik olan tavrınızla ön plana siz geçebilirsiniz. Biraz daha kendinizle ilgilenip kendinize zaman ayırmak isteyebileceğiniz gibi kendinizi değerli hissetme konusunda sıkıntılara da düşebilirsiniz.

Sevgili Yükselen Başaklar: Bu Dolunay sizin burcunuzda gerçekleşecek. Hayatınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz bu yeni kararlar yeni yapılandırmalar yapmaya sevk edebilir. Sizin için güçlü bir Dolunay Plüton’un desteğini kullanırsanız gücünüze güç katabilirsiniz. Fakat resmin büyük tarafını görüp, detaylara çok takılmadan teslimiyetle beraber akışa ayak uydurmanız gerekir. Karşıt burcunuzdan da güçlü bir gezegen yerleşimi bulunuyor. Kadersel etkilerinde çalıştığını gösteren bir dolunay sizin için.

Sevgili Yükselen Teraziler: Bu Dolunay sizi ruhsal anlamda içine çekebilir. İnzivaya çekilip kendinizi keşfetmek isteyebilirsiniz. Fakat unutmayın ki gürültünün içinde sesleri duymak daha zordur. İşleri ertelemek isteyebilir, çalışmak istemeyebilirsiniz. Genel psikoloji ve genel sağlığınız vurgu kazanıyor. Bazı konular kontrolünüz dışında gelişebilir. Bu dönemde kişisel gelişimle ilgili konulara yönelebilir, ruhsal, manevi konularla hemhal olurken bulabilirsiniz kendinizi. Belki de değiştirmeniz ve dönüştürmeniz gereken konuları düştürmeniz için bir fırsatta olabilir.

Sevgili Yükselen Akrepler: Bu Dolunay içinde bulunduğunuz projeler, sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili konuları gündeminize taşıyor. Sosyal çevrenizi tartıp kimi neden nereye koyduğunuzu gözlemleyebilirsiniz. İkili ilişkilerde iddialaşmalar olabilir. Bunun yerine farklı bakış açıları geliştirebilmeyi deneyebilirsiniz. Hayatınızdan birileri çıkarken belki de alan temizliğiniz yapıldıysa yenilere yer açmış olacaksınızdır.

Sevgili Yükselen Yaylar: Bu Dolunay sizin kariyerle ilgili konularınızı gündeme getiriyor. Yeni işlerle ilgili başlangıçlar, iş değişiklikleri, yeni kariyer arayışı içerisinde olabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili sizi engelleyecek koşullara karşı mücadele vermeniz gerekebilir. Ama unutmamak lazım ki her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Eleştirmek ve detaylara takılmak yerine bu yolda neler yapılabileceğine bakmak gerekir.

Sevgili Yükselen Oğlaklar: Bu Dolunayda Yüksek eğitim konuları, yurtdışıyla ilgili bağlantılar, hukuki alanda davalar gündeminizde olabilir. Yeni bir eğitim sürecine başlamak isteyebilir, süregelen bir davanız varsa artık sonuca bağlanabilir, yurtdışı bağlantılı bir işiniz varsa o işiniz sonuçlanabilir veya yurtdışı seyahatleri için planlar yapabilirsiniz. Bugüne kadar önünüzü göremediğiniz konularda biraz daha mücadele etmeniz pes etmemeniz hayrınıza olacaktır.

Sevgili Yükselen Kovalar: Bu Dolunayda finansal konular, diğerlerinin gelirleri, krediler, vergiler, nafaka gibi konular gündeminizde. Sahip olduklarınız veya parayı kazanma şeklinizle ilgili direnç gösterebilirsiniz. ilişkilerde ani beklenmedik sürprizlere açık. Güç savaşlarına girip, düşünmeden hareket etmemeniz hayrınıza olacaktır.

Sevgili Yükselen Balıklar: Bu Dolunay sizin karşıt burcunuzda olacağı için en çok etki alan burçlardan birisiniz. Ben/Biz merkezinizi deneyimlemeyi öğrenmeye çalışırken eleştirisel yaklaşımlardan uzak durmanız fayda sağlayacaktır. İlişkilerde güvende hissetme ihtiyacı sebebiyle bazı önemli kararlar alınabilir. Dengeleri korumak isterken karşı tarafı daha çok düşünüp kurban pozisyonuna düşmemeye dikkat etmelisiniz. Güçlü etkiler alacağınız bir dolunay.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.